|

DIY čokoladna jaja kao uskrsne lizalice

Nakon što su čokoladna jaja na oko postala službeni uskrsni hit 2019., ove čoko lizalice nisam niti mislila objavljivati. Ali onda su me pogledale danas…

Nakon što su čokoladna jaja na oko postala službeni uskrsni hit 2019., ove čoko lizalice nisam niti mislila objavljivati. Ali onda su me pogledale danas iz teglice pa mi je bilo žao da ovako lijepe i mirišljave ne podijelim s vama.

Upute su, naravno, jednostavne kao i za čokoladna jaja za oko.

I. Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.

Količina će naravno ovisiti o broju čoko lizalica koje ćete raditi – više čokolade, više lizalica, više sreće.

Pričekajte minutu dvije da se otopljena čokolada malo ohladi kako ne bi bila pretekuća pa ćete lakše kontrolirati oblik pisanice.

II. Na posudu za pečenje ili pladanj stavite papir za pečenje.

Hint: Kako vam se papir kasnije ne bi micao kako budete oblikovali pisanicu, kapnite čokoladu na svaki čošak i stisnite na nju papir.

III. Žlicom izlijte malo čokolade na papir

Žlicom izlijte mali krug čokolade na papir (cca. 1 puna žlica) i laganim potezima žlicom izduljite krug prema gore i nešto manje prema dole čime ćete dobiti oblik jaja.

Žlicom malo poravnajte rubove, ali ne brinite, pričamo o čokoladi, nitko neće primijetiti budu li rubovi malo neravni ili jaje malo nepravilno.

IV. Na čokoladna jaja lagano utisnite štapiće za ražnjiće

Kako sam sve namirnice za ovaj DIY projektić išla kupiti u mali kvartovsku trgovinu, nisam našla bijele štapiće, ali mislim da su se i ovi drveni sasvim lijepo uklopili. Bitno je da štapić bude sa svih strana prekriven čokoladom (pa i od ispod).

Ja sam čokoladu izlijevala na štapiće kako bih lakše vidjela koliko veliku pisanicu trebam s obzirom na veličinu štapića. Isti postupak možete ponoviti i vi, ali onda na kraju malo prodrmajte štapić kako bi čokolada prošla i ispod njega.

V. Jaja ukrasite sušenim voćem, bombonima, pahuljicama, orašastim plodovima….

Ja sam se odlučila na sušene jagode jer obožavam kombinaciju bijele čokolade i jagoda u kupovnim čokoladama. Kako nisam naišla na sušene jagode, sjetila sam se da ih ima u nekim pahuljicama pa sam kupila pahuljice za 5,6 kn i iz njih izvadila jagode.

Uz jagode pisanice sam ukrasila i nasjeckanim bademima. Preporučam svakako da sve čime ćete uređivati pisanice nasjeckate na sitnije komadiće kako ne bi bilo komada na kojim je više dodataka nego čokolade.

VI. Sve prešarajte s malo otopljene mliječne ili tamne čokolade

VII. Ostavite da se hlade u hladnjaku dok ne budu tvrde na dodir.

VIII. Ubacite ih u celofan, dodajte mašnicu na štapić ili pojedite odmah.

P.S. Upozorenje, ove jagode toliko miriše da mi je cijela kuhinja mirisala dok je god bilo ovih čoko lizalica na stolu.

Similar Posts

2 Comments

Comments are closed.