|

DIY celebrity pisanice + ideja za besplatnestalke za pisanice

Frida and the gang je prošlog Uskrsa bio totalni hit pa sam ove godine odlučila napraviti cijelu celebrity ekipu pisanica. Genijalna stvar kod ove ideje…

Frida and the gang je prošlog Uskrsa bio totalni hit pa sam ove godine odlučila napraviti cijelu celebrity ekipu pisanica.

Genijalna stvar kod ove ideje je što nema granice. Možete izrađivati likove iz crtića, likove iz filmova, političare, slavne glumce, pjevače …

Možete radit na umjetnim plastičnim ili drvenim jajima, ali će se likovi odlično ispasti i na pravim jajima zbog boje slične koži.

Ako mislite da niste genijalac za slikanje i crtanje, ne brinite, bitno je samo da izaberete likove koji imaju neku prepoznatljivu crtu, karakteristiku koja će na prvu ukazat na to o kome se radi bez da likove detaljno i savršeno iscrtavate.

Prošlogodišnja Frida je išla “bez pripreme” no ove sam pisanice radila u sljedećim koracima:

I. običnom olovkom iscrtajte rubove kose, oči, usta…

Crtanje po zaobljenim jajima nije teško, ali crte lako odu krivo. Zato svakako lik iscrtajte olovkom koju možete brisati ako pogriješite.

II. Olovkom iscrtane rubove prođite trajnim markerom ili flomasterom

Radi različitih boja ja sam počela crtati običnim flasterima, koji je i povoljniji, no pokazalo se da flomasteri slabo pokrivaju. Zato predlažem da za veće površine, npr. kosu, iscrtavate permanentnim markerom.

Ja koristim Edding markere, M i F. F marker je tanak i savršen za tanje linije, dok je M bolji za bojanje.

III. Veće površine poput kose možete popuniti također markerom/flomasterom ili ih obojati temperom/akrilnom bojom

Ovdje je, ponovno, jeftinija varijanta i lošija. Tempere imaju slabu pokrivnu moć no dosta su povoljnije od akrilnih boja. Ipak, za npr. roze obraze, će biti dobra bilo koja varijanta (flomaster/marker/tempere/akrilne boje).

IV. Dodajte cvjetiće, šeširiće…

Frida bez cvijeća na glavi ne bi bila Frida, a Charlie Chaplin malo čudan bez nakrivljenog šeširića.

Zato sam Fridi s malo vrućeg ljepila dodala tri umjetna cvjetića skinuta s malog umjetnog buketa, aCharlieu mali šeširić napravljen od debelog papira iz časopisa.

Šeširiće lako napravite tako da izređete mali krug od papira na koji brzim ljepilom zaljepite tuljac napravljen od zamotane trake istog papira.

I za kraj, svoje pisanice ubacite u DIY stalke za jaja!

Fotke izrade držača nemam jer praktički koraka niti nema. Odrezala sam deblje i tanje trake duljine cca 10ak cm zadnje strane covera starog Voguea (papir je sjajni, a deblji nego stranice), spojila rubove i zalijepila ih ljepilom za papir. Deblje i tanje trake osigurale su da pisanice stoje više i niže, a ne sve u istoj ravnini.

Zato se sad Harry Potter skriva iza Salvador Dalía , Frida Kahlo stoji na vrhu, a Charlie Chaplin izviruje iznad Stormtroopera.

Pripreme za Uskrs ove su godine bile dosta kratke, ali za iduću godinu ću svakako još napraviti Amy Winehouse, Audrey Hepburn i Karla Legerfelda pa mi slobodno ukradite ideju već ove godine!

Similar Posts