| | |

Jednostavno i povoljno uređenje uskrsnog blagdanskog stola + FREE printable

Koliko ste puta uspjeli okupiti cijelu obitelj oko blagovaonskog stola u zadnjih mjesec dana? Nedovoljno. Zato će zajednički doručak i ručak ovih uskrsnih blagdana biti…

Koliko ste puta uspjeli okupiti cijelu obitelj oko blagovaonskog stola u zadnjih mjesec dana?

Nedovoljno.

Zato će zajednički doručak i ručak ovih uskrsnih blagdana biti odlična isprika da blagovaonski stol uredimo, a goste razveselimo, mjestom za stolom složenim baš za njega/nju.

Kao i uvijek, mi smo smislili samo povoljne i jednostavne trikove za uređenje balgdanskog stola, nešto uskrsnih DIY ideja i par besplatnih printable dekoracija za download pa svakako scrollajte niže i bacite oko na fotke, šanse da ne nađete niti jednu ideju za vaš stol – nema.

Centar svakog stola (centerpiece) kod mene uvijek kreće od cvijeća. Iako će se ovdje divno uklopiti bilo kakav buket cvijeća, moj je savjet izabrati neke zgodne grane koje će se savršeno uklopiti u uskrsni ugođaj. Prazne grane odlično će se uklopiti u neki scandi dizajn, grane procvjetalih voćaka neutralna baza za šareni uskrsni stol, a cvjetno drvo poput magnolije donijet će malo veselja i proljeća u nešto ozbiljniju dekoraciju stola.

Iako je sadržaj tanjura važniji od bilo koje dekoracije, gosti će se sigurno razveseliti ako ih prije hrane dočeka lijepo uređeno mjesto za stolom. Obožavam naše stare zlatne tanjure, a od kad sam otkrila kako se odlično slažu s ovim jednostavnim, novijim, tanjurima s točkicama, uvijek ih stavljam zajedno. Zato pokušajte kombinirati tanjure koje imate u svojim ormarićima, nikad ne znate što bi moglo dobro izgledati skupa!

Nakon što iskombinirate tanjure i pribor, poigrajte se s dekoracijom svakog tanjura. Ja sam odabrala svoje DIY lanene ubruse, od sjena (Offertisima, 6 kn) složila mala gnijezda i u njih ubacila pisanice s imenima i personaliziranim porukama.

Zašto bi oznake s imenom ili personalizirane poruke za goste bile rezervirane samo za vjenčanja i velika slavlja?

Osim ovog natpisa koji podsjeća na starinske etikete, pripremila sam još dva različita dizajna za natpise imena i porukica na pisanicama koje možete besplatno preuzeti klikom na LINK, isprintati na kućnom printeru, izrezati i razveseliti svoje goste.

Ili se vratite u djetinjstvo pa tjesteninom za juhu
u obliku slova (pošpricanu bojom ili ne) “natipkate” ime ili poruku za goste!

U izradu pisanica neću niti ulaziti jer je ideja milijun, ali baš zato, treba sva ta mala umjetnička djela i izložiti. Obožavam ovo svoje stakleno zvono, a pisanice su se u njemu složile savršeno. Stane ih puno, a ne zauzimaju puno mjesta za stolu.

Dobra ideja je dio pisanica staviti u svijećnjake za lučice, a drugi razbacati po stolu s malo slame pa tako napraviti kombinaciju više i niže dekoracije stola.

Ubacite još pokoju ptičicu, zekana ili neku drugu prigodnu dekoraciju gdje vidite prazninu na stolu i gotovi ste!

Samo ne zaboravite ostaviti PUNO mjesta za šunkicu, hren i ostatak uskrsne ekipe.

Similar Posts

11 Comments

  1. Tako jednostavno a savršeno….
    Romantično i bas po mom ukusu. Bravo za ideje i kreativnost. Sve pohvale 💗

  2. Divno je, sačuvaću si ovo za inspiraciju obavezno! Bravo, jedva čekam da ze čitam ❤️😊

Comments are closed.