DIY VELIKI BOŽIĆNI VIJENAC OD 1 METRA

Kad sam krenula izrađivati ovaj DIY veliki božićni vijenac zapravo i nisam planirala raditi tutorial niti ga objavljivati ovdje sigurna kako neće biti detalja kojim…

Kad sam krenula izrađivati ovaj DIY veliki božićni vijenac zapravo i nisam planirala raditi tutorial niti ga objavljivati ovdje sigurna kako neće biti detalja kojim bih vam mogla pomoći da izradite isti takav ako želite.

Ali onda sam se ulovila kako mi je u mobitelu taj DIY veliki božićni vijenac na barem 20 fotografija i zaključila da ne bi bilo fer da se ne nađe ovdje i u #makoschristmascountdown. Osim toga, zaključila sam da imam i par trikova za izradu pa ću ih podijeliti s vama u nastavku.

DIY veliki božićni vijenac od 1 metra

Kako izraditi veliki božićni vijenac od 1 metra?

TRIK #1

Izrada ovakvog predimenzioniranog vijenca posebna je jer je ogroman pa nisam našla bazu u obliku vijenca od slame u tako velikoj dimenziji, ali mi svejedno nisu trebali nikakvi posebni materijali osim onih koje smo već spominjali kod izrade adventskog vijenca i vijenca od hortenzija – zimzelene grane, vruće ljepilo, malo žice i, prvi trik – karton!

U ova dva prethodna DIY vijenca mogla sam koristiti bazu od slamnatog vijenca no kako za ovako veliki predimenzionirani božićni vijenac od 1 metra takve baze nema, karton je bio jedino rješenje. Osim toga, koristeći karton možete izraditi vijenac u kojoj god dimenziji želite!

TRIK #2

Ocrtati karton također nije jednostavno kao u dva prethodna DYI vijenca pošto nisam našla toliko široku okruglu posudu koja bi mi poslužila kao kalup niti sam imala tako veliki šestar. Zato je došlo vrijeme za drugi trik – DIY šestar!

kako izraditi predimenzionirani vijenac

U sredinu velikog komada kartona utisnete vijak oko kojeg zavežete jedan kraj konca. Drugi kraj konca (nakon što ga odrežete na dužinu željenog polumjera vijenca) zavežite oko olovke. Držeći jednom rukom vijak da se ne iskrivi i drugom rukom olovku, nategnite konaci utisnite olovku u karton kako bi napravila puni krug oko vijka. Isti postupak ponovite i za unutarnji krug.

Prateći skalpelom dvije ocrtane kružnice izrežite karton kako bi dobili kartonsku bazu za DIY veliki božićni vijenac od 1 metra.

TRIK #3

Kartonsku bazu sada valja obući u zimzelene grane koje bi za ovaj DIY veliki božićni vijenac mogle biti i nešto deblje od onih korištenih za DIY adventski vijenac. Manje grančice, poput onih koje ste koristili za adventski vijenac koristit će za popunjavanje rupa koje ostanu oko velikih grana. No, stavljanje velikih grana također stvara problem zbog kojeg nam treba i treći trik!

Naime, velike grane neće se možda držati samo na kapima vrućeg ljepila pa ih za kartonsku bazu treba dodatno učvrstiti. Zato u kartonskoj bazi napravite dvije rupice sa svake strane grane a kroz njih provucite mali komad žice tako da žica ide preko grane i kroz rupe pa njeni završeci dođu na donju, praznu stranu kartona. Te završetke zatim zavrnite kako bi se grana fiksirala. Isti postupak ponovite na početku i kraju svake grane, kao i njihovoj sredini ako su grane duže.

Pošto je ovakav DIY veliki božićni vijenac od 1 metra toliko fora i sam za sebe, nisam ga puno “dorađivala” već sam mu samo odlučila dodati božićne lampice na baterije i veliku crvenu mašnu koju sam izradila od tri komada crvene vrpce – 2x obične i 1x baršunaste.

Osim toga, na ovakav jednostavni zimzeleni vijenac savršeno će se uklopiti papirnati motivi iz Paper&Scissors božićnog paketa predivne ekipe Chicha Micha. Uz njihov klasični Paper&Scissors božićni paket, ove godine u ponudi imaju limited edition božićni paket u čijoj sam izradi sudjelovala i ja! Orašari, božićni autić, lampice… u klasičnim zeleno-crvenim tonovima nevjerojatno me podsjećaju na najdraže blagdane u Velikoj Britaniji, predivne dekoracije Covent Gardena i šetnje okićenim ulicama mog najdražeg Londona.

Sve što trebate je izrezati motive koje dobijete u paketu i zlatnim ih kvačicama učvrstiti na vijenac ili, ako ne želite da se kvačice vide, iste zalijepiti na poleđinu izrezanog papira pa tako skrivenu kvaćicu onda učvrsiti na vijenac. Ili ih jednostavno, kao i klasičnu girlandu, nanižite na ukrasni konac ili vrpcu iz Chicha Micha Paper&Scissors paketa pa objesite na/oko/u DIY veliki božićni vijenac.

DIY božićni vijenac od 1 metra

Ovaj DIY projekt dio je #MAKOschristmascountdown u kojem ćemo uz jednostavne božićne DIY projekte i giveawaye naših malih domaćih brandova veselo odbrojavati do Božića. Pratite nove objave u #MAKOschristmascountdown OVDJE.

Similar Posts