Rita’s 1st – uradi sam dekoracija za dječji rođendan

Iako me mameće emocije jako vuku da ovaj post krene u smjeru “Kako smo VEĆ na prvom rođendanu?” i “Hajdemo malo gledati 100 fotografija naše…

Iako me mameće emocije jako vuku da ovaj post krene u smjeru “Kako smo VEĆ na prvom rođendanu?” i “Hajdemo malo gledati 100 fotografija naše slatke male slavljenice!”, ne brinite, tema ovog posta je uradi sam dekoracija za dječji rođendan za koju vam ne treba hrpa novaca ni vremena.

Plan je bio da naš prvi dječji rođendan proslavimo u jednom obližnjem restoranu čiji su me lusteri jako podsjetili na balone na vruć zrak pa je tako spontana i nastala “tema” uradi sam dekoracija za dječji rođendan. Nakon par klikova po Pinterestu napunila sam se idejama i bacila na realizaciju, ali onda se, pogađate, umiješala korona i izolacija velike većine uzvanika.

Nakon par trenutaka durenja, shvatila sam da nas cijela situacija može omesti u planiranju velike fešte, ali ne i proslave s našim najbližima za koju je također dobrodošla sva uradi sam dekoracija za dječji rođendan koju sam isplanirala. Uz malo igre na računalu, gušenja puhanjem balona i velike gazdine pomoći, pripremila sam print s pregledom Ritine prve godine, topper za rođendansku tortu i nekoliko ukrasa za ostale delicije i ono čemu sam se najviše veselila – balon na vruć zrak, dekoracija koja se pokazala savršenom za fotografije našeg velikog prvog! Pa krenimo redom …

Uradi sam dekoracija za dječji rođendan – pregled godine

uradi sam dekoracija za dječji rođendan

Prvi draft ovog printa bio prepun oblačića i malih balona na vruć zrak, ali onda sam shvatila da je sasvim dovoljno i 12 fotografija za svaki mjesec života glavne zvijezde, lijepa pastelna pozadina i zgodan naslov. Na žalost, nisam bila organizirana mama pa nisam imala 12 fotografija na istom mjestu tako da sam odabrala fotografije iz svakog mjeseca koje su mi se nekako činile da tonovima pašu jedna uz drugu. Naravno, na to ne trebate gubiti vrijeme, ali ako volite ujednačenost, držite se sličnih tonova.

P.S. Da malo razjasnim zašto je, kao i inače, sva ova uradi sam dekoracija za dječji rođendan na engleskom jeziku – naš jezik prebogat kvačicama i sličnim znakovima koje se ne slažu s meni dragim fontovima.

Uradi sam dekoracija za dječji rođendan – cake topper

Iako na webu sad već ima ogroman izbor gotovih cake toppera, papirnati cake topperi su uradi sam dekoracija kojoj sam odana već godinama i gotovo da nije bilo torte na koju nisam postavila neku svoju papirnatu ideju. Papirnati cake topperi su posebno dobra uradi sam dekoracija za dječji rođendan jer možete ukrasiti tortu s apsolutno bilo kakvim superjunacima, princezama, autima, dinosaurima i bilo kojim drugim motivima koja veseli male slavljenike. I to bez da potrošite bogatstvo na likove od fondanta (koje možete, ako želite, u manjem broju iskombinirati s papirnatim cake topperom). Treba li naglasiti da je sve to odmah i personalizirano imenom, brojem, citatima …?

uradi sam dekoracija za dječji rođendan

S obzirom na to da sam htjela da cake topper izgleda kao nebo puno balona na vruć zrak, na štapiće sam postavila kombinaciju praznih oblačića, oblačića s citatom, raznih balona na vruć zrak i jedna veći oblak s rođendanskim natpisom.

Uradi sam dekoracija za dječji rođendan – papirnati ukrasi

Iako na kraju nisu iskorišteni, na tragu cake toppera izradila sam još nekoliko motiva oblaka i balona na vruć zrak koji se izrežu pa mogu iskoristiti na bezbroj načina – nanizani na špagu kao girlanda, zalijepljeni na čačkalice kao ukrasi za muffine, nalijepljeni na bočice/čokoladice/… i ostale detalje na slatkom stolu, nalijepljeni na slamke, obješeni na flaks kao leteća dekoracija, nalijepljeni na vrećice kao zahvalnice …

uradi sam dekoracija za dječji rođendan

Sva papirnata uradi sam dekoracija za dječji rođendan rađena je u istoj paleti boja kako bi se sve lijepo slagalo. Mi na kraju nismo imali veliku feštu sa slatkim stolom i ostalim Pinteresantnim detaljima, ali ako ćete ih vi imati, svakako predlažem da se držite neke palete boja kako bi sva dekoracija bila povezana u jednu priču. Naravno, ne mora to biti ovako pastelna paleta kao kod nas, dekoracija za dječji rođendan zove i na puno jače boje.

Psssst … S obzirom na to da se puno Instagram pratitelja predbilježilo za arudžbu ovakvih papirnatih dekoracija za dječji rođendan, uskoro ih možete očekivati i u Makoland shopu!

Uradi sam dekoracija za dječji rođendan – balon na vruć zrak

I za kraj, uradi sam dekoracija za dječji rođendan na koju sam najponosnija – balon na vruć zrak. Ovdje ima malo više posla od par klikova na računalu kao kod ovih uradi sam dekoracija ranije pa u nastavku nađite korak po korak za izradu zajedno s materijalima koje sam koristila. Za lakše snalaženje i razumijevanje koraka bacite oko i na video izrade.

uradi sam dekoracija za dječji rođendan
  1. Pripremite košaru ili kutiju kao bazu. Ja sam od prije imala veliku košaru u kojoj držimo deke i jastučiće koja je savršene veličine pa sam se odlučila za nju, ali dobra alternativa koja bi isto lijepo imitirala košaru balona na vruć zrak bi bila veća kutija obučena u smeđi papir ili, ako imate više vremena, oblijepljena špagom.
  2. Na košaru, vezicama, pričvrstite dva štapa. I ovdje sam koristila nešto što već imamo doma, a to su dvije karniše za zavjese. Riječ je o turbo povoljnim karnišama Irja iz Ikee, koje inače koristimo na prozorima home officea, a koje koštaju svega 9 kn (da držač, karniša duga 140 cm i ukrasni završeci!) i savršeno su se stopile s košarom jer nisu predebele. Inicijalni plan, dok se nisam sjetila karniša, bili su štapovi za metlu koje bi oblijepila smeđim ili bijelim papirom. Ako se odlučite na ove štapove, birajte one koji na vrhu imaju male omče (vidi točku 4. zašto). Za učvršćivanje svakako koristite vezice, a ne selotejp, špagu i sl. jer će ovi štapovi biti na meti slavljenika i uzvanika pa moraju biti dobro učvršćeni kako se sve nebi urušilo.
  3. Pripremite bazu balona na vruć zrak tako što ćete oko njene horizontalno i okomito zavezati špagu pa zatim špage međusobno povezati radeći tako križ preko baze. Kao bazu za naš balon na vruć zrak smo koristili veliku pilates loptu koja nam je bila glavni saveznik za uspavljivanje do prije koji mjesec. Kao alternativu pilates lopti možete koristiti veliki balon.
  4. Pripremljenu bazu balona na vruć zrak pričvrstite na štapove tako što ćete spoj dviju povezanih špaga zavezati na vrh štapova. U našem slučaju, karniše su imale ukrasne završetke na koje smo mogli lako zavezati spoj špaga, a nešto vrlo slično mogli bi imati i štapovi za metlu. I ovdje je važno da se sve jako dobro pričvrsti pa ne štedite na špagi/vezicama.
  5. Bazu oblijepite papirom/tkaninom u boji balona koje planirate koristiti. Iako baza može ostati i gola, imat ćete puno više muke na završnom koraku jer će svaka praznina biti jako uočljiva. S obzirom na to da je glavnina naših balona bijela, ja sam našu bazu oblijepila jednokratnim bijelim papirnatim stolnjakom koji nam je ostao od prošle fešte, ali bilo kakav papir ili tkanina će biti ok jer se u glavnini neće vidjeti. Naravno, ovaj korak preskočite ako vam je baza već u boji koju trebate.
  6. Bazu prekrijte običnim napuhanim balonima različitih veličina u boji po želji. Želja mi je bila koristiti one deblje (neprozirne) mat bijele i pastelno roze/bež balone, ali na žalost, ponuda balona u mojim obližnjim trgovinama je po pitanju balona i dalje dosta “old school” tako da sam koristila obične bijele i roze balone uz nekoliko metallic rozih koji su najbolje imitirali mat kakve sam željela. Iako će vam se na prvu možda činiti da su veliki baloni najbrže rješenje jer pokrivaju najveću površinu, nisu. Baza je okrugla pa ćete najlakše pratiti zaobljenu površinu manjim balonima. Svakako koristite dvostrano ljepljivu traku jer obično lijepilo ne drži tako dobro, pogotovo ne metallic balone koji imaju neku “prašinastu” površinu.
  7. Po želji, na košaru/kutiju dodajte girlandu ili neki zgodan natpis.

I to je to, uradi sam dekoracija za dječji rođendan je tu, upalite glazbu, svjećice na torti i nek fešta počne. Ne zaboravite i kamerom uloviti koju lijepu uspomenu! Otvaranje prvih rođendanskih poklona pogotovo, kod nas je Kinderfeets guralica iz Mali zakladi oduševila slavljenicu i više od očekivanja!

Similar Posts