Uradi sam pokloni za Dan očeva s 3 prijedloga

Iako se Rita i ja trudimo tatu obasipati zagrljajima i sitnicama od srca svaki dan, s vremena na vrijeme volimo mu dati malo dodatne pažnje…

Iako se Rita i ja trudimo tatu obasipati zagrljajima i sitnicama od srca svaki dan, s vremena na vrijeme volimo mu dati malo dodatne pažnje pa smo i ove godine osmislile par DIY projekata koji su ispali super uradi sam pokloni za Dan očeva. Ili Očev dan?

poklon za dan očeva, cherry rajčice, bijela majca i crna kutija

Ovi uradi sam pokloni za Dan očeva su, kao i oni od prošle godine, super jednostavni i povoljni tako da ih zbilja može napraviti svatko od materijala koje ima kod kuće. Jedina je razlika što su ove godine u izradi sudjelovale i male Ritine ruke zbog čega će, vjerujem, ovi uradi sam pokloni za Dan očeva našem tati biti još i draži.

Vjerujem da već i iz finalnih fotografija vidite kako izraditi pojedini poklon, ali ću svejedno podijeliti par savjeta i koraka kako bi vam izrada išla što lakše, a vaši uradi sam pokloni za Dan očeva bili u tatinim rukama čim prije. Više detalja o tome kako su ispali naši možete vidjeti u ovom VIDEU.

URADI SAM POKLONI ZA DAN OČEVA – Majica s otiskom

Bijela majca s otiskom ruke - dan očeva

I prošle smo godine radile uradi sam majicu za Dan očeva, s prigodnim natpisom, ali ove sam godine željela da uradi sam pokloni za očev dan budu što je više moguće Ritinih ruku djelo.

Potražila sam svoje boje za tkaninu, kist i tatinu staru majicu. Ritinu ruku sam kistom malo deblje namazala bojom (pazeći da ruka, standardno, ne ode u usta) pa je pritisnula na majicu. Pošto je ručica još mala, ispala ja kao neki logo na majici, a s obzirom na to da sam htjela da otisak bude suptilan, izbor žute boje ispao je pun pogodak.

Za nešto finiju varijantu, odlična bi bila kombinacija crne majica sa zlatnim/srebrnim otiskom, ali mi smo radile s onim što smo imale doma.

Sad će tata hodati sa svojom najdražom ručicom na srcu!

Dan očeva i posuda sa sjemenkama cherry rajčice

URADI SAM POKLONI ZA DAN OČEVA – Sadnica za tatu i dijete u personaliziranoj teglici

Ovakvi uradi sam pokloni za Dan očeva mogu zbilja biti potpuno DIY, ali ja nisam imala nikakve sadnice niti zgodnu malu biljku kod kuće pa sam kupila set za sadnju cherry rajčica. U setu se dobije i zemlja i sadnica pa sam se ja poigrala personalizacijom! Na komad smeđeg papira isprintala sam natpis za teglicu i mali natpis od kojeg sam napravila etiketu za vrećicu sa sjemenjem. Više o ovakvom printu na smeđi papir imate u postu o mojim etiketama za teglice od smeđeg papira.

Dan očeva print

Vi teglicu naravno možete i sami oslikati ili na nju sami ispisati natpis poput mog, pogotovo ako su djeca veća i mogu vam u tome pomoći, ali Rita je za to još mala, a moj rukopis očajan pa sam se ja odlučila na printanu “etiketu” koju sam na teglicu zalijepila običnim lijepilo za papir.

Teglica koju sam imala je jako zaobljena pa se etiketa kod lijepljenja izgužvala, ali sam se odlučila ne živcirati previše – poanta je o malom vrtlarskom projektu s kojim će se Rita i tata zabavljati i cherry rajčicama koje će, nadam se, ubirati iz svoje personalizirane teglice.

URADI SAM POKLONI ZA DAN OČEVA – Unikatna čestitka personalizirana s fotografijama

Ako vam se uradi sam pokloni za Dan očeva čine previše i tatu želite razveseliti “samo” čestitkom, evo jedna drugačija čestitka koju nećete moći kupiti nigdje! Trebat ćete kutijicu, papir i nekoliko fotografija tate sa svojim malim ljudima. Ja sam koristila staru kutijicu za poklon bon u Zari, ali poslužit će vam, primjerice, i kutija za nakit samo će slike vjerojatno biti nešto manje.

Poklon za dan očeva crna kutija

Izrežite traku od papira sa sljedećim dimenzijama – širina jednaka/nešto manja od širine kutijice, dužina jednaka dužini kutijice pomnožene brojem fotografija (ja sam ih stavila 6). Na mom primjeri s kutijicom širokom 7 cm i dugom 9 cm traka je bila 7 cm i duga 54 cm. Traku zatim po dužini presavinite svakih X cm koliko vam je dugačka kutijica, u u mom slučaju je to bilo svakih 9 cm. Na svaki dio trake između preklopa zalijepite jednu fotografiju koja mora biti dimenzija jednaka ili manja dimenziji kutijice (moje su sve fotografije bile nešto manje 7 x 9 cm pa sam imala mali bijeli okvir oko nje).

Bijeli papir
Bijeli papir s fotografijama

Zadnje presavinute dijelove trake zalijepite na poklopac i dno kutije tako da lijepite praznu stranu pa da fotografija ostane vidljiva i “izlazi” iz kutije.

Za dodatnu personalizaciju (i skrivanje eventualnih loga na kutiji) na poklopac nalijepite papirić s natpisom. I ovdje, naravno, natpis možete sami crtati i pisati uz pomoć svojih malaca, ja sam natpis napisala na računalu i printala.

Iako su ovi uradi sam pokloni za Dan očeva daleko od savršenih koje smo mogle kupiti u trgovini, vjerujem da će tati biti još i draže jer smo ih same osmislile i izradile svojim malim i velikim šeprtljavim rukama.

Poklon za dan očeva

Similar Posts

2 Comments

  1. Pozdrav!
    Super mi je ideja sa otiskom ruke na majici. I ja sam danas to napravila, samo sa crnom bojom.
    Ono sto me zanima je da li majicu perete normalno? Na koliko stupnjeva? Nisam jos nikada tako nesto radila, pa se bojim da se majica ne pofarba.

    Hvala unaprijed na odgovoru! 🙂

  2. Draga Adrijana, malo pripazim prilikom pranja i perem na nižim temperaturama kako bi izbjegla rizik 🙂

Comments are closed.