Adventski kalendar u obliku kućica + FREE printable

Nakon što sam adventski vijenac uspješno izradila od materijala koje sam imala kod kuće, odlučila sam i adventski kalendar ove godine izraditi sama! Još sam…

Nakon što sam adventski vijenac uspješno izradila od materijala koje sam imala kod kuće, odlučila sam i adventski kalendar ove godine izraditi sama! Još sam prošle godine vidjela negdje adventski kalendar koji je izgledao kao mali gradić sastavljen od onih slatkih skandinavskih kućica i oduševila se! Zato mi je pala mi na pamet ideja da vrećice za adventski kalendar ukrasim ilustracijom takvih kućica i napravim mali gradić i za nas.

Adventski kalendar u obliku kućica

Iako ilustracija ovakvih kućica ima za downloadati uz plaćanje i na različitim online bazama slika i vektora, ja sam svoj gradić odlučila ocrtati sama! Ipak, s obzirom na to da za samo sastavljanje 25 vrećica za adventski kalendar treba odvojiti nešto vremena, nisam htjela još gubiti vrijeme i na iscrtavanje svih njih 25!

Zato sam se po prvi puta okušala u pretvaranju mojih odlfashioned šaranja po papiru u digitalne crteže!

Adventski kalendar u obliku kućica

S obzirom na to da je taj pothvat, barem po mom mišljenju, ispao dosta dobro za prvi put, danas u ovom postu možete downloadati iscrtane kućice koje će i u vaš dom donijeti adventski kalendar u obliku malog scandi gradića!

Zato za ovaj projekt trebate samo običan bijeli papir i malo strpljenja jer se cijela izrada ovog adventskog kalendara sastoji od vrlo jednostavne izrade vrećica od printablea kojeg možete besplatno downloadati na kraju ovog posta.

Printable je osmišljen tako da svaka stranica sadrži po dvije ilustracije. Tako od svake polovice papira izrađujete po jednu vrećicu za adventski kalendar. Svaka kućica ima svoj broj koji ujedno predstavlja i broj vrećice adventskog kalendara.

Adventski kalendar u obliku kućica

Downloadajte printable, isprintajte stranice na običan bijeli papir (jednostrano!) i prerežite ih na pola pa krećemo sa sastavljanjem vrećica!

Izrada vrećica za ovaj adventski kalendar ima nekoliko jednostavnih koraka koje stavljam u nastavku, a možete ih pratiti i na videu. Pošto se radi o brzopoteznim ilustracijama koje su vrlo nepravilne, sve korake i mjere radite odokativno jer zbilja nije potrebna preciznost da bi adventski kalendar dobro izgledao! Prvih nekoliko vrećica ćete pratiti upute, kad se uhodate ići će i bez uputa.

Kako složiti vrećice za adventski kalendar?

 1. Papir okrenite tako da prazna strana gleda prema vama
 2. Lijevu stranu presavite tako da lijevi rub dođe malo preko polovice papira (odokativno!).  
 3. Istu stvar napravite s desnom stranom pazeći da lijeva i desna strana na sredini barem malo prelaze jedna preko druge.
 4. Ljepilom za papir u sticku namažite rubove lijeve i desne strane tako da rub one strane koja će doći gore namažete s unutarnje strane, a rub one strane koja će doći ispod, s gornje tj. vanjske strane.
 5. Zalijepite rub.
 6. Donju stranu papira presavite cca 1.5 cm (odokativno!) od donjeg ruba.
 7. Vrh lijeve i desne strane tako presavinutog ruba otvorite prstom.
 8. Tako otvoren vrh utisnite i tako napravite trokut sa svake strane.
 9. Kako ste sada na donjoj strani dobili dva ruba, svaki rub presavite malo preko sredine pazeći pri tom da na sredini barem malo prelaze jedan preko drugog.
 10. Sredinu na kojoj rubovi prelaze jedan preko drugog po cijeloj širini zalijepite selotejpom. S obzirom na to da će ovaj dio predstavljati dno vrećice koji će držati sadržaj vrećice, važno je da bude dobro zalijepljen pa preporučam selotejp umjesto ljepila za papir u sticku. 
 11. Voila! Vrećica za adventski kalendar je spremna!
DIY Adventski kalendar u obliku kućica

Tips&Tricks za Adventski kalendar

Nakon što ubacite slatkiše, igračke i ostalo što želite u svom adventskom kalendaru, na vrhu vrećice napravite rupu kroz koju ćete provući špagu ili vrpcu na kojoj će kućica visjeti. Kako bi dodatno naglasili oblik kućice, gornji desni i lijevi vrh možete presaviti prema unutra prateći krović kuće.

Adventske kućice - adventski kalendar

Ja sam svoj adventski kalendar vješala zelenom baršunastom ukrasnom vrpcom na ljestve, a vi svoj možete lijepiti na zid, objesiti na granu, i sl. Osim toga, ne sviđa li vam se ovaj monokromatski adventski kalendar jednostavno isprintajte printable na papiru u boji! 

I za kraj, želite li da vaši mališani sudjeluju u izradi svog adventskog kalendara, dajte im bojice, pastele ili flomastere i neka ofarbaju kućice svog gradića kako god žele!

Adventski kalendar u obliku kućica

Similar Posts