DIY cvjetni ukras za zid od pravog cvijeća

Kao osoba koja rijetko uspije cvijeće održati na životu, ne čudi što vječito tražim neki način da prirodni cvijet za ukras preživi moju brigu, a…

Kao osoba koja rijetko uspije cvijeće održati na životu, ne čudi što vječito tražim neki način da prirodni cvijet za ukras preživi moju brigu, a ovakav DIY cvjetni ukras za zid od pravog cvijeća je upravo rješenje za to!

Cvjetići djeluju kao da lebde, a svaki put kad svoj cvjetni ukras staviš na zid druge boje, isti će dobiti pozadinu u drugoj boji. Boje, citat, font i dizajn biraš po svojoj želji pa tako s ovim projektom možeš izraditi bezbroj različitih varijanti cvjetnih ukras za zid od pravog cvijeća – jedan za dnevnu sobu, jedan za dječju sobu, ma jedan čak i za kupaonicu!

Projekt DIY cvjetni ukras za zid od pravog cvijeća definitivno nije nikakva znanstvena fantastika, ali imam nekoliko trikova uz koje će izrada biti toliko jednostavna, čak i ako nemate apsolutno nikakve slikarske ili calligraphy vještine u ruci. Osim toga, otkrit ću vam i trik za brzo i lako prešanje svijeća uz kojeg će ovaj projekt biti gotov u jednom popodnevu!

Materijali za DIY cvjetni ukras za zid od pravog cvijeća

Materijali za DIY cvjetni ukras od prirodnog cvijeća
  • cvijeće manjih dimenzija, vrsta po želji
  • 2 okvira istih dimenzija
  • 2 lista debljeg papira ili kartona
  • Bijeli marker
  • Bijela akrilna boja + kist
  • Vruće ili brzo ljepilo

Kako izraditi DIY cvjetni ukras za zid od pravog cvijeća?

I. Cvijeće poslažite na list papira/kartona pa ga preklopite drugim listom pazeći da su cvjetovi što je moguće pravilnije složeni kako bi pri prešanju ostali pravilni.

Brzo prešanje cvijeća za cvjetni ukras za zid

II. Tako posloženo cvijeće možete prešati klasičnom metodom držeći ga stisnutim pod težinom nekoliko dana ili to možete učiniti na brzi i jednostavan način pomoću obične kućne pegle. Cvijeće složeno između listova pritisnite vrućom peglom bez pare, zadržite nekoliko sekundi pa pritisnite sljedeći dio papira bez da radite klasične pokrete peglanja, koji bi mogli pomaknuti cvjetove. Isti postupak ponavljajte dok ne pređete cijeli list i zatim još nekoliko puta dok ne vidite da se razmak između listova smanjio, što znači da su se cvjetovi isprešali. Cvijeće treba biti isprešano i suho, kako nebi kasnije stvaralo vlagu.

Brzo prešanje cvijeća za cvjetni ukras za zid

III. Dok se cvijeće hadi, napisat ćemo ukrasni citat. Ovaj dio možete napraviti i samo rukom ili si olakšati tako što ćete željeni citat napisati na računalu pa ga isprintati i staviti ispod okvira iz kojeg ste maknuli zadnju stranicu. Kako ćemo bojati unutarnju stranu stakla, važno je da je citat okrenut zrcalno kako bi, kad se cijela slika posloži, bio okrenut kako treba.

Precrtavanje citata na staklo

IV. Prateći linije citata na papiru, bijelim ih markerom precrtajte na staklo.

Precrtavanje citata na staklo

V. Precrtani citat popunite kistom i akrilnom bojom. Ostavite da se boja u cijelosti osuši pa citat prođite kistom i akrilnom bojom još jednom kako bi popunili eventualne rupice.

Bojanje stakla

VI. Iz drugog okvira izvadite samo staklo pa na njega posložite prešano cvijeće. Kako bi bili sigurni da je posložen uzorak usklađen s citatom, stavite okvir s citatom preko stakla sa cvijećem pa presložite cvijeće gdje želite. Zatim cvjetove s malo ljepila učvrstite za staklo kako bi zadržali željeni uzorak.

Brzo prešano cvijeće za cvjetni ukras za zid

VII. Spojite okvir sa staklom na koji ste zalijepili cvijeće tako da vanjske strane oba stakla budu čiste, a između stakla se nađu stisnuti obojen dio stakla okvira i cvijeće. Ako se kukica za vješanje kod vaših okvira nalazila na zadnjoj stranici koje ste skinuli, dodajte sada kukicu za vješanje na sam okvir ili provucite ukrasnu vrpcu ili flaks kako biste na njih objesili svoj procvjetali ukras za zid.

DIY cvjetni ukras za zid or pravog cvijeća

I gotovo, vaš DIY cvjetni ukras za zid od pravog cvijeća je spreman za vješanje na zid ili jednostavno stavljanje na policu. U obje varijante, cvjetići će izgledati kao da lebde i tako dati precool pozadinu vašem citatu, a vama napokon omogućiti da imate ukras od pravog cvijeća koji će trajati. I to neovisno o vašim sposobnostima kao uzgajivač cvijeća.

Ako uz ovaj DIY cvjetni ukras za zid od pravog cvijeća želiš napraviti i galeriju, kreni s Moonprintom, personaliziranim posterom koji prikazuje mjesec na dane kad su se stvarale tvoje najljepše uspomene.

Similar Posts