DIY ukrasni tanjuri kao galerija za zid

Karantena je i ne možeš iz kuće, ne možeš po konkretne materijale za DIY projekte koje si planirao pa osmisliš jedan od materijala koje ima…

Karantena je i ne možeš iz kuće, ne možeš po konkretne materijale za DIY projekte koje si planirao pa osmisliš jedan od materijala koje ima baš svaki dom – DIY ukrasni tanjuri za zidnu galeriju.

Ovaj projekt DIY ukrasni tanjuri nastao je baš kao što nastaju oni recepti “što sam našla u frižideru”. S obzirom na to da je trenutno bolje da ne izlazimo previše, a pitanje je hoćemo li uskoro i smjeti izlaziti uopće, skupila sam par stvari koje sam našla po stanu i izmiksala ih u ovu galeriju DIY ukrasnih tanjura. Iako u našoj kući još nema mališanaca koji bi mi se pridružili u ovom projektu, vaši DIY ukrasni tanjuri mogu odmah biti i galerija slatkih likovnih uradaka vaše djece.

DIY ukrasni tanjuri u galeriji na zidu

Materijali za DIY ukrasni tanjuri

Krećemo od par starih rasparenih tanjura. Sasvim sigurno svi imate barem dva tri rasparena tanjura doma koji su vam ostali od bake, koje vam je prije sto godina ostavila zabunom susjeda ili par onih koji su jednostavno ostali bez ostatka seta pa se povlače po ormarićima i zapravo čekaju da završe u smeću. E upravo njih trebamo!

DIY ukrasni tanjuri - materijali

Imate li kod kuće bijeli sprej ili neku drugu bijelu boju kojom ih možete obojati, neće biti bitno niti kojeg su oblika i boje, čak neće smetati niti ako su malo oštećeni.

Ako kojim slučajem živite u 100% declutter domu, bacite oko po stanu, možda imate neke zgodne višekratne plastične tanjure.

Nakon što skupite nekoliko tanjura, vrijeme je da skupite što imate doma od boja kojima će se ukrašavati vaši DIY ukrasni tanjuri. S obzirom na to da će vaši DIY ukrasni tanjuri biti ukras na zidu, nije bitno kakva je boja u pitanju jer neće dolaziti u dodir s hranom. Možete koristiti akrilnu boju, sprej, markere, lak za nokte …

Uz tanjure i boje, vaši DIY ukrasni tanjuri trebat će i nešto za što ćete ih objesiti na zid, a za to će vam poslužiti spajalice, vruče ljepilo i malo ljepljive trake.

Kako ukrasiti svoj DIY ukrasni tanjur?

Ukrašavanje prepuštam vama i vašim malim pomagačima! Markerom možete crtati cvjetni vjenčić, životinje, kućice ili pisati citate dok akrilnom bojom možete slikati klasične slike, one line art ili tanjur jednostavno ukrasiti kratkim potezima kista ili točkicama. Idejama nema kraja!

Najbolje od svega je što nema nikakve veze i ako pogriješite, to je vaše malo umjetničko djelo!

Mali trik s kojim uz pomoć zlatnog spreja stvoriti DIY ukrasni tanjur s vintage zlatnim rubom?

Ako na plastičnu vrećicu iz blizine sprejem špricate boju, na površini vrećice će se nakupiti boja koja će još par sekundi ostati tekuća pa ćete njome moći ukrasiti svoj DIY ukrasni tanjur. Ja obožavam ove vintage zlatne rubove pa najradije provučem samo rub tanjura kroz tako tekuću zlatnu boju. Dok je boja tako tekuća možete je i kistom nanositi na površinu tanjura i tako ukrašavati svoj DIY ukrasni tanjur.

Ukrasni tanjur s DIY zlatnim rubom

Objesite svoj DIY ukrasni tanjur pomoću obične spajalice

Nakon što se boja kojom ste ukrašavali svoj DIY ukrasni tanjur u potpunosti osušila, vrijeme je da tanjure pripremite za vješanje.

Kako ne biste trebali ići u trgovinu po prave vješalice za tanjure izradite ih sami pomoću spajalice i vručeg ljepila tako što na gornji rub tanjura postavite ravno spajalicu te je spojite s tanjurom većom količinom dobro rastopljenog vrućeg ljepila.

Nakon što se ljepilo u cijelosti ohladi, za dodatnu sigurnost spajalicu dodatno učvrstite ljepljivom trakom.

Nakon što su svi vaši DIY ukrasni tanjuri spremni za zid, poigrajte se s njima prvo na podu kako biste osmislili pravi layout prije no što počnete zabijati čavliće u zid.

Čiribu čiriba, vaša galerija DIY ukrasnih tanjura je tu bez da ste morali izaći iz stana! Za još DIY projekata koje možete napraviti i bez da izađete iz stana bacite oko na DIY ukrasne krpe i DIY ukrasne jastučnice!

Similar Posts