ZAMJENSKE NAVLAKE ZA KAUČ

Kad sam kupila naše prve navlake za kauč, one svima dobro poznate baby plave koje ste često viđali ovdje i na Instagramu, rekla sam da…

Kad sam kupila naše prve navlake za kauč, one svima dobro poznate baby plave koje ste često viđali ovdje i na Instagramu, rekla sam da ih nikad u životu neću mijenjati, ali kad sam naišla na ove baršunaste zamjenske navlake za kauč na Aliexpressu sama sam sebi skočila u usta. Realno, smaragdno su zelene i to im je već bila garancija za uspjeh, još kad dodaš da su ekstra povoljne i k tome univerzalne, jasno je da su skočile u moj shopping cart na dok kažeš “kauč”!

Navlake za kauč - kutnu garnituru

ZAMJENSKE NAVLAKE ZA KAUČ – skupa verzija

Odavno želim takve velvet smaragdno zelene zamjenske navlake za kauč za naš Ikea Norsborg kutni četverosjed tako da sam već apsolvirala ponudu na Bemz i Comfort Works – web stranicama koje nude zamjenske navlake za bilo koji Ikea kauč.

Problem je bio – cijena. Naime, zamjenske navlake za kauč na ovim stranicama koštale bi me nekoliko puta više nego sam kauč (da, NEKOLIKO puta više) tako da sam od tih opcija odustala.

ZAMJENSKE NAVLAKE ZA KAUČ – povoljna verzija

Više mjeseci kasnije, na Aliexpress reklami na Instagramu iskočile su mi ove univerzalne zamjenske navlake za kauč čija je zelena verzija izgledala fenomenalno. U ponudi je još bila i crna, siva i roza, ali zelena me apsolutno oduševila na prvu. Boja dosta varira na fotografijama no možda najrealnija se vidi na ovoj slici:

Navlake za kauč - kutnu garnituru

Za razliku od Bemz/Comfort Works, ovo nisu bile navlake baš za naš kauč pa sam prema dimenziji našeg kauča i sukladno uputi sellera uzela dvije univerzalne zamjenske navlake za dvosjed i jednu za trosjed.

I pogodila sam! Navlake se rastežu i tkanine je bilo sasvim dovoljno da pokrije naš cijeli kauč, a stiropor tubica koje su došle s njima, dovoljno da navlake uvučem između svih jastuka i tako ostavim inicijalnu formu kauča.

Navlake za kauč - kutnu garnituru

Na žalost, tu je nastao problem. Kako se na našem kauču svi jastuci mogu pomaknuti, tubice su se zajedno s tkaninom navlake nakon par sjedanja izvlačile van. Ovaj problem ne bi imali kad bi jastuci bili fiksni tako da, ako imate kauč s fiksnim jastucima ili barem onaj na kojem je dio jastuka fiksan, ove bi vam zamjenske navlake za kauč mogle biti savršene! Nama nisu pa smo morali improvizirati.

Navlake za kauč - kutnu garnituru

Prva opcija je bila ostaviti te zamjenske navlake za kauč kakve jesu i vračati tubice nakon svakog sjedanja. Druga je bila od tkanine navlaka sašiti zasebne zamjenske navlake za jastuke pošto je tkanina zbilja odlična i znatno povoljnija od one koju sam našla za kupiti u metraži. Srećom, teta i mama koje se dobro slažu sa šivaćom mašinom pristale su na drugu opciju jer sam ja daleko preljina za prvu opciju.

Koristeći postojeće gumice na tkanini i dodajući par novih uz praćenje forme i dimenzije jastuka, sašile su zamjenske navlače za jastuke i naslone za ruke dok smo ostatak tkanine iskoristile za podnožje i naslon kauča.

Navlake za kauč - kutnu garnituru

U međuvremenu sam možda našla i treću opciju – zasebne navlake za jastuke koje nudi isti seller pa su, pretpostavljam istog materijala i boje. Kako ih sama nisam naručivala, ne znam koje kompletne zamjenske navlake za kauč kombinirati s ovima za jastuk, ali vjerujem da bi vam seller tu mogao pomoći.

Kao i originalne, i ove zamjenske navlake za kauč mogu se lako skinuti i oprati u perilici pa održavanje nije nikakav problem čak niti s bebom i psom. S obzirom na to da ovaj materijal ne poznajem baš dobro, igram na sigurno pa ove navlake perem u mašini na nešto lakšem programu i nižoj temperaturi i ne sušim ih u sušilici. Za sada boja nije nimalo izblijedila, a materijal i dalje ima onaj savršeni baršunasti efekt i teksturu.

Navlake za kauč - kutnu garnituru

Similar Posts