Uradi sam proljetna dekoracija koja će trajati i nakon Uskrsa

Ovih je dana proljetno sunce ugrijalo je zidove pa sam se zaželjela i cvijeća u vazi, ali nekog koje neće uvesti kroz koji dan tako…

Ovih je dana proljetno sunce ugrijalo je zidove pa sam se zaželjela i cvijeća u vazi, ali nekog koje neće uvesti kroz koji dan tako da mi je na pamet pala ova uradi sam proljetna dekoracija za stol, policu ili prozor koja će stan uljepšavati ne samo ovog Uskrsa već i duže. Kao i kod većine mojih DIY projekata, koristila sam materijale koje sam imala u kući ili na dvorištu tako da vas pozivam da se i vi upustite u ovaj uradi sam projekt i bez shoppinga, sigurna sam da ćete sve materijale naći negdje u blizini.

Ideja je bila da ova uradi sam proljetna dekoracija poveže ono najbolje od cvijeta u tegli i onog u vazi – trajnost od prvog, a od drugog korištenje svih onih lijepih vaza koje stoje na polici. I uz pokoju grančicu ideja je uspjela, a uz pisanice, zečiće i dr. postala je i uradi sam uskrsna dekoracija.

Izrada je, pogađate, jako jednostavna, ali ako vam zatreba malo pomoći, bacite oko na VIDEO izrade i nastavite čitati jer ću s vama podijeliti nekoliko savjeta kako se najlakše izradi ovakva uradi sam proljetna dekoracija.

URADI SAM PROLJETNA DEKORACIJA – CVIJEĆE

Kako bi ovo bila prava uradi sam PROLJETNA dekoracija, ja sam se odlučila za mirišljave zumbule, ali odličan bi izbor bile i mini narcise. Koje god cvijeće odabrali, pripazite da bude ono koje se može posaditi u manju teglicu koja će vam stati u vazu. Ako želite stvarno izgled cvijeća u vazi, onda izaberite neko više cvijeće koje će viriti iz vaze, a ne maćuhice i sl. Što se teglice u koju će ići cvijeće tiče, odaberite neku teglicu smeđe boje kako bi se eventualne praznine gnijezda manje isticale.

Bijeli zumbul u vazi - dekoracija za Uskrs

URADI SAM PROLJETNA DEKORACIJA – GNIJEZDO

Ne bi ovo bila uradi sam proljetna dekoracija da ne iskoristimo i hrpe poštucanih grana kojih je puno svako dvorište ovih dana (dragi susjedi, ako ste vidjeli da vam je netko uzeo vrećicu s granama pored kante za bio otpad, to sam bila ja!). Iako će vam se činiti da ćete s debljim granama biti brže gotovi, moj je savjet da većinom koristite tanje grane jer su savitljive i lakše ćete ih lijepo ubaciti oko teglice.

Posebno će se lijepo uklopiti grančice koje na sebi imaju već male pupove, ali izbjegavajte one s već procvjetalim cvjetićima jer će oni bez vode uvenuti pa će gnijezdo izgledati tužno. Deblje grane ostavite za kraj pa njima nadopunjujte eventualne praznine koje su iza sebe ostavile tanje grančice.

URADI SAM PROLJETNA DEKORACIJA – USKRSNI DETALJI

Kako bi ova uradi sam proljetna dekoracija ujedino bila i uradi sam uskrsna dekoracija, ja sam na gnijezdo od grančica dodala i male zlatno prošarane pisanice, ali vi možete dodati i veće pisanice, zečiće, ptičice ili bilo koji drugi uskrsni detalj. Super prednost ove dekoracije je što može trajati i nakon uskrsnih praznika koji zbilja traju kratko dok nam lijepih proljetnih dekoracija treba još tjednima mjesecima nakon. Nakon Uskrsa samo izvadite ubačene uskrsne detalje i to je to!

Naravno, ne zaboravite uključiti i male pomagače! Malo im pomozite tako što ćete teglicu za cvijet s kap vrućeg ljepila učvrstiti za dno vaze pa će im svijanje gnijezda od grana ići lakše, a za uskrsne detalje im pripremite i pokoje čokoladno jaje pa da ovaj uradi sam projekt bude još slađi.

Okvir za slike i dekoracije za uskrs, ukrasna jaja

P.S. Ako kod kuće nemate čokoladnih jaja, imam rješenje i za to – čokoladna jaja za oko! Upute za njihovu izradu možete naći OVDJE, a za pregršt drugih uskrsnih ideja – od netradicionalnih pisanica, preko uradi sam uskrsnih čestitki do ideja za ukrašavanje stola, malo “prošećite” kroz starije MAKOLAND uradi sam projekte.

I to je to! Happy DIYing!

Similar Posts