DIY ORAŠAR CRTEŽ ADVENTSKI KALENDAR ZA 0 KN

Izradi DIY orašar adventski kalendar za 0 kn uz naš besplatni DIY set!

Nakon što je prošlogodišnji DIY adventski kalendar oduševio i mlado i staro, ove sam godine odlučila napraviti jednako jednostavan i brz, ali ovog puta DIY orašar adventski kalendar! Ovo je orašar crtež u 3d formatu.

ORAŠAR ADVENTSKI KALENDAR - Škare, papir, orašar

I ove godine DIY adventski kalendar koštat će vas 0 kn jer sav materijal imate kod kuće – treba vam samo papir, škare, ljepilo za papir i naš besplatni DIY set za orašar adventski kalendar. Vaša orašar figura, izradite je sami od orašar crteža.

Ideja za ovogodišnji DIY orašar adventski kalendar, kao i za prošlogodišnju verziju, je da ga bude toliko jednostavno izraditi da se u izradu mogu uključiti i vaši najmanji. Motivi orašara već su spremni i kad ih isprintate na bijeli papir dobit ćete minimalistički DIY adventski kalendar kojeg ćete dodatno podići ukrasnom vrpcom i/ili zimzelenim granama i lampicama.

ORAŠAR ADVENTSKI KALENDAR

ALI, isti ti motivi dat će vama i djeci i bezbroj mogućnosti za dodatno ukrašavanje, bojanje i sl. ako želite šareni DIY adventski kalendar ili onaj koji će bojama uskladiti s ostalom blagdanskom dekoracijom u vašem domu.

Poanta priče – želim da vas ovaj DIY orašar adventski kalendar “natjera” da razigrate maštu i kreativu sa svojom djecom i zajedno se zabavite pripremajući najslađe odrbojavanje do Božića. Ne mora biti savršeno ni precizno, bitno je samo da se svi dobro zabavite uz puno smijeha i zagrljaja!

Kako izraditi DIY orašar adventski kalendar za 0 kn?

Postupak izrade vrećica za ovogodišnji DIY adventski kalendar vrlo je sličan izradi naših DIY Christmas stocking koje smo radili prošle godine pa je stoga još jednostavniji nego izrada vrećica za prošlogodišnji DIY adventski kalendar. Nema nikakvih posebnih presavijanja i sklapanja – samo reži i lijepi!

Naš besplatan DIY set za orašar adventski kalendar izrađen je u standardnom formatu A4 kako bi ga mogli jednostavno isprintati na kućnom printeru, a uključuje PDF-ove za izradu dvije vrste vrećica – manje i veće. Orašar crtež sami izrađujete. Sami birate koliko ćete kojih vrećica izraditi (mogu i sve biti iste) pa imajte na umu da u male vrećice stane bombončić ili dva, dok će u veće stati i neki konkretniji adventski poklončić.

ORAŠAR ADVENTSKI KALENDAR

Jednostavno presavite papir s isprintanim motivom na pola (ili na četvrtine kad je riječ o malim vrećicama) i držeći čvrsto skupa obje strane papira, izrežite motiv orašara prateći ocrtane linije.

Nakon što dobijete dva komada papira jednakog oblika (jedan s motivom orašara, jedan prazan) iste je potrebno spojiti tako što ćete ljepilom za papir proći sam rub papira bez motiva i na njega zatim utisnuti papir s motivom orašara. Kako bi u vaše vrećice za DIY orašar adventski kalendar mogli ubacivati poklončiće, gornji rub papira nemojte lijepiti jer ćete tako dobiti mali otvor kroz koji ćete vi moći ubacivati poklončiće, a djeca vaditi.

ORAŠAR ADVENTSKI KALENDAR

Ponovite postupak sa svim vrećicama pa ostavite da se ljepilo osuši kako se vrećice nebi otvarale kad ih krenete puniti poklonima. Za to vrijeme, ako mali pomagači ili vi želite dodatno ukrasiti svoj DIY adventski kalendar, isti možete bojati kao bojanku bojicama ili flomasterima ili im mjestimično, kao ja, dodati malo sjaja s malo zlatne akrilne boje.

Orašar crtež

Želite li da se vaše vrećice vješaju, na gornjem rubu zalijepljenih papira probušite rupu kroz koju ćete moći provući špagu ili ukrasnu vrpcu. Ako vrećice ne želite vješati, možete ih sve lijepo posložiti u košaru ili kutiju.

Kako biste sami mogli birati koju vrstu vrećice želite za koji dan svog DIY adventskog kalendara, motivi za print nemaju brojeve već ćete brojeve dodavati po želji sami na svaku vrećicu. Iz tog razloga, DIY set za orašar adventski kalendar uključuje i poseban PDF u kojem se nalaze male zastavice s brojevima za DIY adventski kalendar kao i dodatni ukrasi za rezanje i bojanje. Nakon što odredite koja vrećica ide na koji dan vašeg DIY adventskog kalendara, isti možete dodati tako što ćete vrećici dodati zastavicu s odgovarajućim brojem ili ćete broj ručno upisati na vrećicu.

Orašar figura i adventski kalendar

Nakon što su sve vrećice zaljepljene, ukrašene i označene brojevima, djeci dajte sljedeći projekt jer je vrijeme za punjenje vrećica poklončićima.

Ja sam naš DIY orašar adventski kalendar odlučila objesiti na granu pa sam u grani iz vrta izbušila rupu sa svake strane kroz koje sam provukla špagu. Zatim sam dodala malo čempresa čije sam grančice za glavnu granu učvrstila s malo špage. Nije potrebno previše špage pošto će se čempres uz granu dodatno stisnuti sa svakom vrećicom koju zavežete na njih.

ORAŠAR ADVENTSKI KALENDAR

Ovim DIY projektom započinje #MAKOschristmascountdown u kojem ćemo uz jednostavne božićne DIY projekte i giveawaye naših malih domaćih brandova veselo odbrojavati do Božića. Pratite nove objave u #MAKOschristmascountdown OVDJE.

Similar Posts