Jednostavni DIY Božićni ukras od papira u 3 koraka

Svake godine gledam božićne ukrase od papira i to najčešće završi s “prekomplicirano” ili “rasprodano” tako da sam ove godine odlučila napraviti neki jednostavni DIY…

Svake godine gledam božićne ukrase od papira i to najčešće završi s “prekomplicirano” ili “rasprodano” tako da sam ove godine odlučila napraviti neki jednostavni DIY božićni ukras od papira i to sam uspjela u, realno, svega 3 koraka.

Uz to što sam htjela neki jednostavni DIY, nije mi se išlo tražiti neke lijepe papire/tapete od kojih je izrađena većina onih prekrasnih ukrasa od papira na Pinterestu pa sam otišla u prvu papirnicu i uzela par listova malo tvrđeg papira u boji za par kuna. I to, uz konac i ljepilo, je jedino što će vam trebati za jednostavni DIY božićni ukras od papira poput mog. Kao uostalom i za gotovo sve moje DIY projekte od papira – prošlogodišnji adventski kalendar, christmas stockings od papira

Kako izraditi jednostavni DIY božićni ukras od papira u 3 koraka?

Božićni ukrasi od papira u košrai

Postoji nekoliko načina za izraditi DIY božićni ukras od papira poput onih tzv. “honeycomb” no ovaj kojeg ću vam pokazati u nastavku je vjerujem među najjednostavnijima jer osim par koraka i trikova, nekih posebnih pravila nema. Rezuckate i lijepite dok vam se da, možete ga raditi od debljeg i tanjeg papira, izbor oblika je neograničen…

Zato, želite li nešto toliko brzo i jednostavno da vam i djeca mogu pomoći, nastavite do uputa za potencijalno najjednostavniji DIY božićni ukras od papira.

I. Isprintajte oblik po želji i izrežite ga. Niže vam stavljam oblik koji sam ja koristila no vi slobodno izaberite neki svoj oblik, bitno je samo da je oblik simetričan kad ga okomito presavite. To će vam biti šablona koju ćete koristiti kako bi oblik precrtali na papir u boji od kojeg izrađujete svoj jednostavni DIY božićni ukras od papira pa ga onda izrezali u više identičnih primjeraka. Kako bih osigurala da svaki primjerak bude simetričan, rezala ocrtavala sam pola oblika na papiru presavinutom na pola.

Božićni ukras od papira šablona

Što više primjeraka oblika izrežete to će vaš papirnati božićni ukras biti bogatiji. U mom slučaju je to bilo 8 komada za velike i nešto manje, 5 komada, za male koje sam izradila od papira koji mi je preostao.

II. Svaki primjerak presavite na pola pa onda lijepite jedan na drugoga brzim ljepilom, vrućim ljepilom ili pak onim za papir.

Božićni ukras od papira na kvaki od vrata

III. Kad ste zalijepili sve primjerke ostat će vam dvije nezalijepljene stranice. Na spoju svih primjeraka vrućim ljepilom dodajte ukrasnu vrpcu, konac ili žicu na kojoj će vaš jednostavni DIY božićni ukras od papira visjeti. Preostale dvije nezalijepljene stranice sada možete zalijepiti jednu za drugu kao i ostale čime će se svi izrezani primjerci spojiti u jedan božićni ukras.

* Po želji na rubove kistom nanesite šljokice ili zlatne akrilne boje, dodajte baršunaste vrpce na vrh …

Božićni ukras od papira

Ovaj DIY projekt dio je #MAKOschristmascountdown u kojem ćemo uz jednostavne božićne DIY projekte i giveawaye naših malih domaćih brandova veselo odbrojavati do Božića. Pratite nove objave u #MAKOschristmascountdown OVDJE.

Similar Posts