DIY božićni ukras s borićima i snijegom

Od kad znam za sebe želim kamin – ne samo zbog tople vatrice nego i zato što bih na njega stavila neki DIY božićni ukras…

Od kad znam za sebe želim kamin – ne samo zbog tople vatrice nego i zato što bih na njega stavila neki DIY božićni ukras s borićima i snijegom nad kojima slinim po Pinterestu. Što se topline i vatrice tiče, zamjenu mu nisam našla, ali mi je zato palo na pamet da takav prirodni DIY božićni ukras, koji bih stavila na kamin da ga imam, može jednako lijepo krasiti i prozor ili stol. I eto ideje, idemo izraditi DIY božićni ukras s borićima i snijegom za ukrasiti prozor ili stol.

Iako postoji i nekoliko skupljih varijante za izraditi ovakav prirodni DIY božićni ukras s borićima i snijegom, ja sam se, kao i kod mog prethodnog prirodnog DIY božićnog ukrasa od lišća, odlučila za onu varijantu čije sam sve sastojke imala kod kuće i u dvorištu. Uz tutorial koji vam donosim u ovom postu naučite kako od bilo kakve daske, nekoliko grančica bora/čempresa, vrućeg i bilo kakvog drugog tekućeg ljepila te soli možete izradit ovakav DIY božićni ukras s borićima i snijegom.

DIY božićni ukras s borićima i snijegom

Da da, saznat ćete i kako napraviti homemade snijeg!

Kako izraditi DIY božićni ukras s borićima i snijegom

Odaberite nekoliko grana bora (ili kao ja, čempresa) različitih dužina (max. 20, 30 cm) i to što je ravnijih moguće pa im oslobodite peteljku od malih grančica baš kao što biste oslobodili božićno drvce od nižih grana i tako ga spremili za stalak.

U drvenoj dasci bušilicom krenite bušiti rupe nešto uže od peteljke vaših grana (primjerice, ja sam za većinu grančica radila rupice borerom br. 6, a za tek nekoliko onih jako uskih grančica sam radila rupe s borerom br. 4.). Rupe ne trebaju biti preduboke ako vam grane nisu duže od 20, 30 cm (duže grane bi ipak trebale dublje rupice kako se daska nebi prevrtala).

Raspored rupa odredite odokativno i koliko toliko ravnomjerno s time da predlažem odmah ubacivati grančice kako biste vidjeli kako se razvija vaš DIY božićni ukras s borićima i snijegom, gdje treba duža, a gdje kraća grana, fali li gdje grana, fali li gdje gustoće itd. Planirate li dodavati ukrase, kućice i sl. slobodno na tim mjestima napravite malo veći razmak između grana kako bi ostalo mjesta za dodatne ukrase.

Nakon što ste svim granama izbušili rupu, stavite malo vrućeg ljepila na svaku peteljku pa je utisnite u odgovarajuću rupu u dasci. Slobodno malo pridržite granu pošto vrućem ljepilu treba par sekundi da primi. Ponovite isti postupak za sve grane.

Kad je šumica za vaš DIY božićni ukras s borićima i snijegom spremna, vrijeme je za snijeg! Ovdje se možete koristiti snijegom u spreju, umjetnim snijegom i sl. ili, ako vam se neda do trgovine, izradite vlastiti snijeg od bilo kakvog tekućeg lijepila i kuhinjske soli.

Ja sam koristila obično bijelo craft ljepilo, bitno je samo da se radi o tekućem ljepilu i onom koje je, kad se osuši, prozirno ili bijelo. Kistićem nanesite ljepilo na dasku i grančice pa pospite s par žličica soli dok svo ljepilo nije pokriveno. I voila, vaš homemade umjetni snijeg je tu! Imajte na umu da će sol na vlažnom ljepilu djelovati prozirno no kad se ljepilo posuši, ponovno će biti bijelo i nalikovati kristalićima snijega/leda.

Kad se ljepilo osuši i sol fiksira možete dodavati ukrase i dodatke po želji. Dodajte drvene ili keramičke kućice, orašare, mini kuglice za bor, mašnice …

Ili se pak okrenite prirodnim ukrasima poput češera!

Iako bih, da je riječ o kaminu, ovdje dodala još i svijeće, kako bi ovaj DIY božićni ukras s borićima i snijegom bio siguran za prozor, stol i bilo koje treće mjesto, taj sam korak preskočila i umjesto svijeća razvukla božićne lampice na baterije koje su dodale još malo čarolije za moj DIY božićni ukras s borićima i snijegom.

Ovaj DIY projekt dio je #MAKOschristmascountdown u kojem ćemo uz jednostavne božićne DIY projekte i giveawaye naših malih domaćih brandova veselo odbrojavati do Božića. Pratite nove objave u #MAKOschristmascountdown OVDJE.

Similar Posts