| | |

Uradi sam božićne zvijezde od papira

Godinama sam bježala od ideje da sama izrađujem božićne ukrase od papira jer su mi svi izgledali strašno komplicirano, sve dok se ove godine nisam…

Godinama sam bježala od ideje da sama izrađujem božićne ukrase od papira jer su mi svi izgledali strašno komplicirano, sve dok se ove godine nisam odvažila pokušati izraditi uradi sam božićne zvijezde od papira nad kojima slinim po web shopovima, ali teška srca prihvaćam cijenu. Spoiler alert: strah je bio potpuno neutemeljen, ovi su ukrasi najbolja stvar ikad jer materijale imaš uvijek doma, a od alata ti trebaju samo vlastite ruke.

Uradi sam božićne zvijezde od papira – MATERIJAL

PAPIR – iako se za ove uradi sam božićne zvijezde od papira mogu koristiti raznorazni papiri – ukrasni papiri za zamatanje, klobučarski papir i sl., ja sam ih radila s najobičnijim A4 papirom za print jer je tada izrada najjednostavnija. Uradi sam božićna zvijezda od papira radi se u 3 sloja i za svaki sloj mi je odgovarao A4 papir ili neki njegov dio. Odlučite li se za papir drugih dimenzija, računajte da ćete imati malo više mjerenja, ali ništa što bi izradu previše zakompliciralo. Moj je sljedeći plan probati ih izraditi od tanjeg, klobučarskog papira.

ŠABLONE – božićne ukrase od papira u formi kruga možete dobiti i samo savijanjem papira, ali za ovu predivnu formu trebat ćete pravilno rezati vrhove – prostoručno ako ste hrabri ili prateći šablonu kako bi svi vrhovi bili jednaki. Šablone možete naći OVDJE i u biti je ista za sva tri sloja, samo je u različitim dimenzijama – 1. šablona print 100% 2. šablona print 70% i 3. šablona print 50%.

ŠKARE – bilo koje škare će biti super

LJEPILO – za ljepljenje krajeva uradi sam božićne zvijezde od papira sam koristila vruće ljepilo jer mi je bilo jače od ostalih ljepila koje sam imala doma, ali možete pokušati i s boljim ljepilom za papir ili craft papirom, vjerujem da će funkcionirati.

Uradi sam božićne zvijezde od papira – KORACI

Ako ste više tip za gledanje tutoriale, video izrade ove uradi sam božićne zvijezde od papira možete naći OVDJE

  1. SLOJEVI ZVIJEZDE – Svi slojevi zvijezde rade se na identičan način samo su druge dimenzije pa za početak pripremite papire za izradu svakog sloja: najveći sloj radit ćete od velike šablone i A4 papira okomito presavinutog po pola, srednji sloj radit ćete od srednje šablone i vodoravne polovine A4 papira presavinute po pola, a najmanji sloj ćete raditi od male šablone i okomite polovine A4 papira presavinute po pola. Imajte na umu da će vam za za svaki sloj trebati 12 ovako pripremljenih papira.
  2. REZANJE – svaki od pripremljenih papira bit će potrebno izrezati prateći odgovarajuću šablonu tako što ćete najduži dio šablone postaviti na mjesto gdje je presavinut na pola
  3. ELEMENTI – svaki sloj uradi sam božićne zvijezde od papira izradit ćete tako što ćete pripremljene i izrezane papire savinuti i svojevrsne harmonike
  4. LJEPLJENJE – tako pripremljenih 12 harmonika po sloju zvijezde spajati ćete tako što ćete ljepiti njihove krajnje dijelove
  5. SASTAVLJANJE – meni je osobno svaki sloj zvijezde predivan i može biti samostalan, ali za full efekt spojit ćete sva tri sloja tako što ćete zalijepiti njihove sredine. Ovdje možete spajati 3 sloja izrađenih od istog papira ili kombinirati različite, meni oboje izgleda odlično.
  6. OSVJETLJENJE – ja sam ovaj korak preskočila jer sam zaključila da mi osvjetljenje zapravo uopće ne treba, ove božićne zvijezde ili čak pahuljice izgledaju divno i bez njega. Na kraju sam bijeloj samo dodala male božićne lampice na žici i izgleda WOW, ali za baš profesionalni efekt predlažem da između slojeva ubacite malu samoljepljivu lampicu poput ove koju sam koristila kod izrade lampe za dječju sobu.

Ono što je posebno genijalno kod ovih zvijezda/pahuljica je što stvarno ne trebate biti pretjerano pedantni ni kod rezanja ni kod izrade harmonika, u cijeloj priči se neće uopće vidjeti ako vam

Uradi sam božićne zvijezde od papira – FINAL

Kao što ste, vjerujem, vidjeli iz koraka izrade ove uradi sam božićne zvijezde od papira, cijela priča je zapravo vrlo jednostavna samo traži malo vremena jer je korake potrebno ponoviti 36 put. Ono što je pravi problem je odlučiti gdje postaviti svoje uradi sam božićne zvijezde od papira. I prestati ih raditi jednom kad ulovite štos jer su stvarno konkretan ukras i ne trebate ih 30 u jednom stanu (sebe još pokušavam u ovo uvjeriti).

uradi sam božićna zvijezda od papira

Meni izgledaju predivno na prozoru, bilo same bilo u paru, ali i kao ukras na zidu, ormaru, vitrini … Koja je vama najbolja opcija?

Similar Posts