Adventski vijenac na 4 DIY načina

Adventski vijenac je kao vjesnik božićnih blagdana i zapravo početak meni njihovog najslađeg dijela – iščekivanja pa ne čudi što svake godine posvetim dosta vremena…

Adventski vijenac je kao vjesnik božićnih blagdana i zapravo početak meni njihovog najslađeg dijela – iščekivanja pa ne čudi što svake godine posvetim dosta vremena i pažnje smišljajući kako ga izraditi. Ponuda gotovih vijenaca je iz godine u godinu sve bogatija, ali baš kao što volim da svaka dekoracija u kući ima nešto “naše”, tako volim i da adventski vijenac bude u našem stilu, s detaljima koji opisuju našu obitelja. Ovdje na Makolandu kao i na MAKO pokazala sam vam različite načine kako izraditi adventski vijenac, ali svi su oni su imali jednu veliku manu – bili su jednokratni i već s krajem blagdanske sezone bili su spremni za smeće. Zato sam ove godine osmislila trajni adventski vijenac, koji će se moći koristiti cijele godine, i to ne samo u našem domu jer je od danas dostupan i u našem SHOPU.

Ovaj trajni vijenac osmišljen je kao minimalistički svijećnjak koji će se uklopiti u svaki dom, a po želji ga, uz materijale koje imamo kod kuće, u par koraka možemo pretvoriti u vijenac kakav god želimo. U nastavku ću vam pokazati ovaj adventski vijenac na 4 DIY načina pa si svakako spremite ideje jer ćete ga moći koristiti svake godine, mijenjajući samo dodatke kojima ste ga ukrasili. Osim toga, ono što me posebno veseli je što ćemo ovaj svijećnjak moći koristiti i nakon blagdana – danas kao adventski vijenac, sutra kao božićni svijećnjak prepun božićnih kuglica ili pladanj pun blagdanskih poslastica, kao ukrasna zdjela za najljepše pisanice, pladanj za … ideja je bezbroj!

ADVENTSKI VIJENAC – Zimzelene grane s dugim iglicama

Zimzelene grane s dugim iglicama možda nebi bile praktične za klasične vijence koje je potrebno “plesti”, ali će biti super ideja za ovaj jer ih u njega možete samo posložiti pa zatim nadopuniti pokojom zgodnom keramičkom figuricom i papirnatim ukrasima koje možete sami izraditi prateći naše upute.

ADVENTSKI VIJENAC – Suho cvijeće

Adventski vijenac obično povezujemo s borom ili čempresom, ali ako želite nešto drugačije, možete ga ukrasiti i suhim cvijećem kojeg ste pripremili tijekom jeseni i tako u božićno vrijeme unjeti malo boje. Hortenzije su uvijek zahvalno cvijeće za DIY projekte jer, ako ih pravilno osušite, zadrže veći dio svoje bogate forme i boja pa sa svega par cvijetova popunite cijeli vijenac. Nadopuniti ih možete dodatnim ukrasima, ali meni su sasvim dovoljne i same uz četiri lijepe pastelno roze adventse svijeće.

Ostane li vam sto suhog cvijeća, svakako izradite i neki od ovih DIY božićnih ukrasa od suhog cvijeća prateći upute u videu.

ADVENTSKI VIJENAC – Prirodni uradi sam ukrasi

Ovaj adventski vijenac ručno je rađen od gline pa nekako automatski zove da ga ukrasiš prirodnim ukrasima. Osim zimzelenih grana koje uvijek lijepo pašu, odlično će se uklopiti i prirodni ukrasi kao što su orašasti plodovi, češeri i DIY sušene naranče. Sušene naranče tradicionalni su božićni ukras u mnogim zemljama, a gotove su u svega par koraka i za njih vam zbilja ne treba ništa drugo osim svježih naranča i pećnica. Odlučite li se za prirodne ukrase, bacite oko na ideje i upute u videu.

ADVENTSKI VIJENAC – Božićno selo

S obzirom na to da je baza za ovaj vijenac pladanj, a ne obruč ili zdjela, ukrasiti ga se može i uvijek popularnim keramičkim kućicama. Nadopunite li ih zimzelenim granama sve će zasjati kao malo božićno selo uz plamen adventskih svijeća čije će svijetlo provirivati kroz prozore kućica. Za malo dodatne čarolije, kućice pospite kupovnim umjetnim snijegom ili DIY snijegom.

Iako sam se ja ovdje ograničila samo na 4 DIY načina, ideja je zbilja bezbroj. Ako ne volite prirodne detalje, pladanj možete jednostavno ispuniti božićnim kuglicama, a ako želite da bude i koristan, napunite ga orašastim plodovima ili kolačima

I za kraj još jedna DIY ideja, želite li svoj adventski vijenac dići na visinu, dodajte mu keramičku zdjelu okrenutu naopako kao bazu pa ih zajedno učvrstite brzim ljepilom kao što sam ja napravila s ovom naboranom zdjelom koja će i sama uskoro stići na virtualne police Makoland web shopa!

Similar Posts