Povoljno uređenje sobe za bebe

Ovo možda i nije baš izjava koja se očekuje od buduće mame, ali od kad sam ugledala plusić i prošla onu prvu sretna-do-neba-i-natrag fazu, povoljno…

Ovo možda i nije baš izjava koja se očekuje od buduće mame, ali od kad sam ugledala plusić i prošla onu prvu sretna-do-neba-i-natrag fazu, povoljno uređenje sobe za bebe bila mi je jedna od glavnih tema u glavi. Zato me danas posebno veseli što ću vam u ovom postu NAPOKON otkriti malo detaljnije povoljno uređenje sobe za bebe.

Bacit ćemo oko na to kako je izgledala nekada i škicnuti DIY detalje kojih je u ovom projektu uređenje dječje sobe bilo napretek.

Ready, steady, go!

Povoljno uređenje sobe za bebe – kako je izgledala na početku?

Povoljno uređenje dječje sobe za svačiji budžet - stara dječja soba

Na samom početku, daleko prije početka projekta uređenje sobe za beb, ova je soba bila derutna soba puna prastarog namještaja (kao i ostatak kuće) koju smo preuredili u garderobu. Zatim je dobila upgrade u kućni ured koji je izgledao očajno i nije baš dao naslutiti da bi u toj prostoriji bilo moguće uređenje dječje sobe, a kamoli neke fora s karakterom.

Srećom, nismo se dali zastrašiti. Pinterest board “Uređenje dječje sobe” je nastao i nije bilo povratka. Iako, znam, uređenje sobe za bebe i nije pretjerano bitno za novorođenče, željela sam da naš mali čovjek stigne u kutak u kojeg ćemo tata i ja utkati svu našu ljubav i ideje, baš kao što smo utkali i u svaku drugu poru našeg doma.

Povoljno uređenje dječje sobe za svačiji budžet - polica i oslikani zid

Prvi zadatak je bio izvaditi iz sobe sve što se može kako bi mogli zapravo krenuti s uređenjem dječje sobe namještaje i dekoracijom koju bi dječja soba zapravo trebala imati poput komode za presvlačenje, krevetića, mjesta za igru i sl. Na žalost, garderobni ormari koji zauzimaju cijeli jedan zid su preveliki da bi ih smjestili bilo gdje drugdje pa su u toku projekta uređenje dječje sobe većim djelom ostali, samo smo im sive zavjese koje služe kao klizna vrata zamijenili bijelima ne bi li tako naša soba dobila još više svjetla.

Uređenje zida sobe za bebe

Srećom, drugi zid sobe uspjeli smo u cijelosti osloboditi i na njemu utkati možda i najviše od sebe stvarajući, kako ga mi zovemo, DIY čudesni zid. Čudesni zid svakako je jedan od najdražih koraka projekta uređenje dječje sobe, a sastoji se od donjeg ciglastog i gornjeg oslikanog “mural” djela.

Saznaj više o uređenju zida

DIY prematalica za bebu

Nakon što je taj naš DIY čudesni zid prešao iz ideje u finalni proizvod, a time uređenje dječje sobe krenulo u smjeru sobe s karakterom koji sam za nju priželjkivala, krenuli smo s izradom prematalice bez koje uređenje dječje sobe ne može proći. Nismo se odlučili za klasične kupovne ladičare već smo uz par trikova restaurirali staru komodu i tako dobili komad koji će biti od koristi i debelo nakon što bebolina “preraste” prematanje pelena.

Stay tuned za tutorial o makeoveru dječje prematalice!

uređenje sobe za bebe

Iako u plan za uređenje sobe za bebe nije bilo puno štednje, moja škrta glava nije željela pristati na rasipavanje pa je soba zapravo ispala dječja soba za svaki budžet kao i ostatak kuće jer smo DIY-ali i reciklirali sve što se dalo. Naravno, potkralo nam se i potkrast će se nešto skupljih detalja, ali naglasak je, kao i uvijek kod nas, bio na detaljima s karakterom. Uređenje dječje sobe zbilja ne treba biti skupo, vjerujte mi!

Primjerice, lampu smo stvorili od starog lustera, cvjetni luster izradili od jeftinih materijala, a okvire za slike reciklirali od kartonskog pakiranja.

Povoljno uređenje dječje sobe za svačiji budžet - vješalica

Uređenje dječje sobe od “nedječjih” elemenata?

Osim što smo uspjeli u naumu da ovo uređenje ove sobe za bebe i DIY projekti u njoj zapravo budu prihvatljivi za svaki budžet, uspjeli smo i u naumu da:

a) iako dječja, ne vrišti samo dječjim namještajem i dekoracijom

b) iako za curicu, ne vrišti samo rozom bojom.

Povoljno uređenje dječje sobe za svačiji budžet - kutija sa knjigama

Primjerice, u dječjoj sobi završio je naš bivši blagovaonski tepih (ovdje se uklopio sto puta bolje!), kutak za dojenje nastao je od preuređenog starog naslonjača s vikendice, prozirne police zamijenile su klasične dječje police, dedina kutija za alat poslužila je kao kutija za knjige, metalna noga od stola vješto je odglumila stalak za dječju robicu, plišani ukras za bor i DIY vijenac od hortenzija postali su slatka dekoracija na polici…

Povoljno uređenje dječje sobe za svačiji budžet

Iako uređenje ove sobe za bebe nije pratilo neku temu kao one s Pinteresta niti stil kao većina onih ljepotica s Instagrama, svaki kutak, svaki detalj, svaki komad namještaja, sve priča neku našu priču.

S ovih nekoliko kadrova započeli smo vam pričati tu priču, a sada, u iščekivanju bebolininog dolaska krećemo s nastavcima u obliku how to postova kroz koje ćemo vam pokazati kako smo izradili svaki detalj.

Pratimo se? 😉

Povoljno uređenje dječje sobe za svačiji budžet
Povoljno uređenje dječje sobe za svačiji budžet

Similar Posts