Kako obraditi fotografije s putovanja i stvoriti od njih vintage galeriju razglednica?

Od kada su mobiteli preuzeli ulogu fotoaparata, fotografije s putovanja gomilala sam na mobitelu dok nedavno nisam shvatila kako su upravo te fotografije, “fotke za…

Od kada su mobiteli preuzeli ulogu fotoaparata, fotografije s putovanja gomilala sam na mobitelu dok nedavno nisam shvatila kako su upravo te fotografije, “fotke za Instagram”, prekrasni suveniri s putovanja koje baš kao i magnete, tanjuriće i ostale “klasične” suvenire mogu ukrasiti dom.

Zato sam prikupila nekoliko fotografija sa zadnjih putovanja, obradila ih kako bi izgledale poput vintage razglednica pa ih uokvirila i od njih napravila putopisnu vintage galeriju razglednica.

Želite li i vi ovakav putopisni zid, u nastavku pročitajte kako urediti fotografije s putovanja besplatnim aplikacijama i pretvoriti ih u vintage razglednice kao stvorene za galeriju. Nedostaje li vam vlastitih fotografija s putovanja, ne brinite, na kraju posta možete besplatno downloaditi moje fotografije (bez godina) pa ih iskoristiti kao dekoraciju za svoj dom.

Barem dok ne prikupite svoje!

VSCO

Iako se VSCO koliko znam od nedugo plaća, dio filtera još je besplatan. Kako vintage fotografije imaju onaj topli, žućkasti ton, provucite fotografiju kroz jedan od takvih filera – A4, M5…

Osim VSCO, ovaj korak možete odraditi i u drugim aplikacijama. Bitno je samo da fotkama korigirate boje tako da dobe taj žućkasti ton.

PS EXPRESS

Fotografiju s putovanja koju ste prethodno provukli kroz VSCO filter, otvorite u Photoshop aplikaciji na mobitelu. Iako Photoshop za desktop nudi znatno veći broj mogućnosti, mobilna verzija je zgodna za manje touch-upove. A i potpuno je besplatna!

U postavkama u odjeljku Effects odaberite opciju Grain i dozirajte je po želji, ja sam na ovim fotografijama stavila maksimalan mogući grain.

Također u postavkama, Effects, odaberite opciju Clarity pa je dozirajte po želji, za razliku od Graina, ja sam na svojim fotografijama samo malo pojačala Clarity kako bih dodatno “ruinirala” fotografiju.

Voila, fotke su spremne!

Ako vam nedostaje fotografija s putovanja koje bi obradili i od njih napravili svoju vintage galeriju, ovdje možete BESPLATNO downloadati neke od mojih najdražih fotografija s posljednjih putovanja – obrađenih i spremnih za okvir!

Osim toga, klikom na Preuzmi, možete BESPLATNO dowloadati i PDF printable koji je korišten u izradi moje galerije, a na kojima su fotografije ubačene u bijeli okvir uz naziv mjesta gdje su uslikane.

Fotografije s putovanja kao razglednice u vintage galeriji

Similar Posts