DIY drveni pladanj s kožnim ručkama

S dolaskom kiše i hladnijih dana došlo je vrijeme i za produljena jutra s dekicama i doručkom u krevetu. Kako doručak u krevetu kod nas…

S dolaskom kiše i hladnijih dana došlo je vrijeme i za produljena jutra s dekicama i doručkom u krevetu.

Kako doručak u krevetu kod nas uvijek dolazi na našem DIY drvenom pladnju koji je jedini dovoljno čvrst da spriječi prolijevanje kave po krevetu, u nastavku tipkam kako smo ga izradili.

Discleimer: ovakve pladnjeve vidjela sam i u trgovinama no vrlo su lagani i tanki pa djeluju kao da nebi mogli prenijeti ozbiljniji teret od papira. Želite li pladanj kojeg možete koristiti i za druge svrhe osim dekorativne, nastavite čitati.

Od materijala trebate:

Drvenu dasku

Daska koju smo koristili za ovaj pladanj ostatak je materijala korištenog za kuhinjski otok. Debljine je 2 cm zbog čega je pladanj čvrst i stabilan, širine 30cm, a dubine 20cm.

Daska je neobrađeno natur drvo koje se savršeno slaže s kožom. Talkig scandi.

Kožni remen

Mi smo za pladanj koristili komad kože od kojeg smo odrezali dvije trake širine 2 cm i dužine 20ak cm.

Kako je koža dosta skupa, ako nemate ovako nešto doma, preporučam da radije kupite gotov povoljni kožni remen u boji koja će odgovarati dasci koju ćete koristiti. Remen je već obrađena koža, širina odgovara širini ručki pa ćete od njega samo trebati odrezati dva komada jednake dužine.

Širinu i dužinu ručke odredite prema širini i dubini daske koju koristite. Predlažem da prije rezanja ručke na određenu dužinu stavite remen ili traku kože, ovisno što koristite, na dasku tako da srednji dio odvojite od daske 5 cm (to će biti onaj stednji dio za koji primate ručku). Označite rub ručke cca 2 cm od ruba daske ili uz sam rub daske (ovisno želite li da ručka ide od ruba do ruba ili, kao što smo mi, malo dalje). Odrežite remen/traku na označenom mjestu.

Čavliće

Kao i mjere ručkica, dužinu čavlića odrediteprema debljini daske koju koristite. Radi čvrstoće izaberite što je moguće dulje čavliće koji su nešto kraći od debljine daske.

Filc

Komad samoljepljivog filca za zaštitu namještaja kojeg ćete rezati na mjeru ili nekoliko već odrezanih komada.

Nakon što prikupite sve materijale, izrada je gotova u 2 minute.

Na svakom uglu daske izmjerite 2,3 cm od svakog ruba gdje ćete zabiti prethodno pripremljene kožne ručke.

Čavlićima zabite kožne ručke u dasku.

Na donju strane daske zalijepite zaštitni filc kako pladanj nebi oštetio druge površine na koje ćete ga odlagati.

Voila!

Dodajte doručak po želji i zavaljte se natrag u krevet!

Similar Posts