DIY viseće noćne lampice

Upute i materijali za izradu visećih noćnih lampica za svega 45 kn!

Noćni ormarići i noćne lampice osmišljene su za lijeno ustajanje i još ljenije uspavljivanje kad ti se neda ustajati da bi upalio svijetlo ili popio vode. Kako smo naše noćne ormariće našli u stanu pa preuredili, nisam se previše bunila što su relativno mali. Poklonjenom se konju ne gleda u zubi.

Za makeover noćnih ormarića klik OVDJE.

Mali i relativno niski noćni ormarići znače da ćeš rukama i/ili jastukom redovito rušiti sve na njima, a nađe li se i čaša s vodom, vjerojatno ćeš si zaliti i lampicu uključenu u struju.

Rješenje za oboje – VISEĆE NOĆNE LAMPICE

Prva verzija ovih noćnih lampica bila je napravljena od zidnog nosača za police i običnog grla za žarulju na žici. Kako žarulja u tom slučaju nije imala nikakvo sjenilo, stvarala je dosta direktno svijetlo koje bi dosta pikalo u oči.

Zato u nastavku nađite drugu varijantu visećih lampica koja je izrađena za svega 45 kako zajedno s materijalima i uputama za izradu. Druga varijanta su ove naše male bijele romantične noćne lampice koje su se pokazala znatno praktičnije s mnogo nježnijim svijetlom savršenim za čitanje knjige prije spavanja.

Od opreme ćete trebati

EKBY VALER zidni nosač za police i

SVALLET radnu lampu

Zidni nosač postavite pomoću dva vijka na zid na željenu visinu. Naši su nosači postavljeni 120 cm od poda i 25 cm od ruba kreveta što se pokazalo kao optimalna udaljenost.

Sjenilo lampice odvojite od stalka.

Žicu lampice provucite kroz rupu nosača tvoreći tako čvor koji će spriječiti da se lampa izvuče i padne.

Imate li dodatnog strpljenja, probušite rupu na samom vrhu nosača, a sjenilo ili utikač privremeno skinuti sa žice (bitno je osloboditi jedan kraj žice). Žicu provucite kroz rupicu i tako još bolje fiksirajte lampicu.

Uštekajte u struju i voila! Mala bijela romantična lampica je tu!

Similar Posts