DIY svjetleći božićni ukras za zid u obliku natpisa

Božićne lampice i svjetleći božićni ukrasi su jedna od onih stvari kojih nikad ne može biti previše, ne možeš ih se zasititi niti ti mogu…

Božićne lampice i svjetleći božićni ukrasi su jedna od onih stvari kojih nikad ne može biti previše, ne možeš ih se zasititi niti ti mogu dosaditi. Jednostavno ima nešto u toj toplini malih zvjezdica po sobi koje spoje romantiku, djetinjstvo i zabavu u jedno.

Srećom, u trgovinama takvih božićnih lampica i svjetlećih božićnih ukrasa ima na sve strane pa je ponuda golema. Ipak, kako ja uvijek volim zaželjeti nešto čega nema u našim trgovinama pa onda jadikovati kako nema, ja sam zaželjela svjetleći božićni ukras u obliku natpisa.

Cool smo si, a i dalje božićni, kužiš?

Takav božićni svjetleći napis nisam pronašla pa sam ga zato odlučila izraditi sama, a s vama podijeliti step by step tutorial kako ga i vi možete sami izraditi. Po koracima u nastavku moći ćete, naravno, izraditi i svjetleće ukrase u drugim oblicima pa tako, osim božićnih ukrasa izraditi i svjetleće ukrase za čitavu godinu.

Izrada ovakvog svjetlećeg božićnog ukrasa je jednostavan DIY projekt, ali zahtjeva malo strpljenja i vremena. Kao i svaki s vrućim ljepilom, zar ne?

Od materijala za DIY svjetleći božićni ukras ćete trebati

tanku žicu – što je žica tanja, to ćete je lakše savijati i pretvoriti u natpis, no bit će je teže zadržati u prvobitnom položaju

vruće ljepilo

božićne lampice na baterije – iako će i klasične lampice poslužiti, svakako preporučam da koristite lampice na metalnoj žici, a ne klasičnoj plastičnoj

Kako izraditi DIY svjetleći božićni ukras u obliku natpisa

Na većem komadu papira rukom iscrtajte natpis kakav želite pretvoriti u svoj DIY svjetleći božićni ukras za zid. Ovdje ne trebate biti previše precizni, no svakako pazite da natpis barem imenzijama odgovara onom kojeg želite izraditi. Ja sam odabrala vrlo jednostavan, ali prigodan božićni natpis koji sam znatno lakše pretvorila u svjetleći no što bi pretvporila neki dulji ili zahtjevniji. Izbjegavajte natpise koji uključuju slova s kvačicama, točkama i sl. s obzirom na to da ćete teško povezati slovo s pripadajućom/kvačicom bez da izgubite kontinuitet natpisa.

Slova mogu biti pisana i tiskana, no po mom mišljenju, kod pisanih ćete slova lakše zadržati kontinuitet.

Jedan kraj žice postavite na prvu točku svog natpisa pa RUKAMA oblikujte žicu u slova prateći nacrtani natpis. U ovom koraku će vam biti drago ako ste odabrali vrlo tanku žicu jer ćete u protivnom imati dosta posla s oblikovanjem. Nemojte koristiti kliješta i sličan alat ako se inače ne bavite oblikovanjem žice, kako vam linije ne bi bile preoštre.

Kako bi si olakšali daljnje oblikovanje žice u slova, preporučam da, nakon što oblikujete jedno slovo, dio slova ili dio natpisa, isti selotejpom zalijepite za papir kao bi ga fiksirali. Tako vam se žica neće micati pa će ostala slova moći ljepše pratiti nacrtani natpis.

Nakon što žicom popratite cijeli nacrtani natpis, odrežite višak žice i krenite s ljepljenjem.

Kako izraditi DIY svjetleći božićni ukras u obliku natpisa

Ako ste odabrali lampice na žici, predlažem da prvo lagano oblikujete žicu lampica također u oblik slova kako bi je lakše zalijepili za žicu natpisa. Ako vam se ne da ponavljati postupak, možete i odmah krenuti žicu lampica lijepiti na žicu natpisa.

Kako je lampice bitno kod lijepljenja stisnuti s žicom natpisa, važno je da ljepilo bude i dalje vruče, no da ga ipak ostavite malo da se ohladi kako se ne biste opekli. Zato krenite stavljati male kapljice ljepila na žicu natpisa pa na kapljicu, nakon što se malo ohladi stisnite žicu lampica. Pripazite da u kapljicu ljepila ne utisnete samu žaruljicu lampica kako se ne bi pokvarile.

Ovdje također možete iskoristiti trik sa selotejpom, no pripazite da se prije selotejpa vruče ljepilo na žici ohladi.

Ne zamarajte se s tim što se kapljice ljepila vide jer će na kraju izgledati kao žaruljice lampica. Također, ne brinite ni zbog gomile niti ljepila koje se razvlače posvuda. Na kraju, kad završite svoj DIY svjetleći božićni ukras i kad se ljepilo ohladi, niti će se lako ukloniti.

Nastavite ljepilom povezivati žicu natpisa sa žicom lampica, a preostali dio lampica ostavite da visi zajedno s kutijicom za baterije koju možete zalijepiti dvostranim ljepilom za zid kako ne bi težinom povlačila natpis ili je, ovisno gdje će natpis stajati, sakrijte iza knjiga vaza, naslona kauča i sl.

Sad kad je tvoj DIY svjetleći božićni ukras za zid u obliku natpisa gotov, baci oko na naše druge DIY božićne projekte poput gingerbread otirača, skandi adventskog kalendara koji može biti ideja i za pakiranje poklona, DIY christmas stockings bez šivanja, DIY adventskog vijenca koji može poslužiti i kao prekrasan centerpiece vašeg blagdanskog stola …

Similar Posts