|

Brza i jednostavna DIY čokoladna jaja na drugačiji način

Hvala Kinder što čokoladna jaja imamo cijele godine pa kad žena poželi pripremiti vesela čokoladna jaja za Uskrs, mora smišljati nešto novo. On the bright…

Hvala Kinder što čokoladna jaja imamo cijele godine pa kad žena poželi pripremiti vesela čokoladna jaja za Uskrs, mora smišljati nešto novo.

On the bright side, zato danas sa mnom radite brza i jednotavna, a posve drugačija i genijalna čokoladna jaja.

DIY čokoladna jaja na oko!

Postupak je toliko brz i jednostavan da vam tutorial niti ne treba, ali kao dokaz da brže i jednostavnije od ovog ne može, natipkat ću sve korake.

I. Na pari/u mikrovalnoj pećnici rastopi mliječnu/tamnu čokoladu

Na posudu s kipućom vodom, uz vrlo laganu vatru, stavi zdjelu s običnom mliječnom ili tamnom čokoladom istrganom na kockice. Ja čokolade uvijek radim s običnom mliječnom čokoladom jer nisam primijetila potrebu da kupujem višestruko skuplje čokoladne mrvice i sl. čokolade namijenjen baš za kuhanje. Lidl mliječna čokolada košta 4 ili 5 kn, okusom je odlična, a poslužila je vrhunski za svaki čokoladni projekt do sada.

Za veliku posudu za pečenje trebalo mi je cca 3-4 cijele čokolade.

II. Otopljenu čokoladu izli pa špatulom ravnomjerno rasporedi i lagano poravnaj

III. Ostavi par minuta dok se malo ne stegne no ostane mekana na dodir

Rastopljena čokolada u protvanu

IV. Ponovi prvi korak s 1 -2 bijele čokolade

V. Ostavi minutu dvije dok se malo ne stegne i prestane biti jako tekuća

Rastoljena čokolada na protvanu

VI. Žlicom na mliječnu čokoladu kapaj veće kapljice otopljene bijele čokolade

Genijalna stvar kod ovih čokoladnih jaja je da ne možete pogriješiti jer jaja na oko ima svakakvih. Kapljice bijele čokolade mogu biti okrugle, nepravilne, veće ili manje, a niti slučajne kape između neće izgledati loše.

Rastopljena čokolada na protvanu

Osim toga, žlicom možete svaku kapljicu malo ispraviti ili povećati jer su obje čokolade i dalje tekuće. Primjerice, meni se svidio onaj nepravilan izgled klasičnog jaja na oko, pa sam pojedine kapljice žlicom malo izduljila.

VII. U kapljice bijele čokolade utisni čokoladne bombone u žutoj ili narančastoj boji

Bomboni na rastopljenoj čokoladi

Iak ovaj korak možete zamijeniti i nekom kombinacijom jestivih boja i sl., ovi mi se žuti bombončići čine kao najbrži izbor. Kako nisam našla manje pakiranje M&M’s-a, ovdje sam koristila slične čokoladne bombone iz Lidla (neki Lidl brand) i uklopili su se baš kao što sam zamislila.

VIII. Čokoladna jaja ostavi da se u cijelosti stegnu

DIY čokoladna jaja

Nakon par minuta posudu ubaci u hladnjak da se čokolada u cijelosti stegne prije rezanja. Izbjegavajte zamrzivač jer bi čokolada mogla pobijeliti.

IX. U cijelosti stegnutu čokoladu, oštrim i dugim nožem razreži na kvadratiće /pravokutnike

Kako poslužiti čokoladna jaja?

Stegnutu čokoladu možeš rezati na jednake ili nejednake komade, manje ili veće, a možete je i trgati pa dobiti različite oblike. Grešaka nema.

DIY čokolanda jaja

Kako sa htjela izbjeći da se čokolada pretrgne na mjestima gdje se nalaze jaja na oko, išla sam sigurnijom verzijom pa nožem rezala pravokutnike od cca 5×8 cm (mjera je ugrubo, ali čisto da imate neku predodžbu koliko su čokoladice velike).

Pogledajte i DIY uskrsna čokoladna jaja na oko u žlici.

Čokoladna jaja u posudi

Čokoladna jaja složena u celofan i zavezana vrpcom ili male staklenke napunjene ovakvim čokoladnim jajima bit će najorginalniji znak pažnje obitelji i prijateljima, a veća staklenka puna ovih posebnih čokoladnih jaja na stolu bit će odlična zamjena klasičnim uskrsnim keksićima koje inače nudite gostima.

Trebam li napominjati da je ovo genijalan DIY i za radit s malim ručicama koje će s veseljem očistiti sve posude od otopljene čokolade?

Čokoladna jaja u posudi

Ovo nije reklama za Lidl koliko god se tako činilo 😀

Similar Posts

7 Comments

Comments are closed.